Μίλησε το VAR: Μέτρησε το γκολ του ΟΦΗ που ακυρώθηκε και ακυρώθηκε αυτό που μέτρησε

Print Friendly, PDF & Email

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική της Super League 1 ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο (1-0), ο α’βοηθός Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας) εξελίχθηκε σε “αρνητικό πρωταγωνιστή” καθώς σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη σε τέσσερις σοβαρές φάσεις που κλήθηκε να αποφασίσει είχε μόνο μία σωστή υπόδειξη.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΟΦΗ – Ατρόμητος 0-1, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Διαιτητής VAR: Σκουλάς, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

“Ο Α’ βοηθός κ. Πάτρας στις τέσσερις φάσεις “έπιασε” μόνο τη μία.

Στο 21′ υπάρχει η ξεκάθαρη φάση με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Σωτηρίου, να πιάνει την μπάλα εκτός περιοχής. Η φάση είναι στην δικαιοδοσία του α’ βοηθού, που δεν υποδεικνύει παράβαση. Ο Ζαχαριάδης επικοινωνεί με το VAR και δίνει φάουλ σε φάση που έγινε νωρίτερα, ειδάλλως θα είχαμε κόκκινη κάρτα για τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Στο 65’ ο α’ βοηθός χάνει το οφσάιντ στο γκολ του ΟΦΗ. Ο Ζοάο Βίκτορ, που είναι οφσάιντ, έχει συμμετοχή στη φάση και ενώ το γκολ αρχικά μετράει τελικά με το VAR (on field review) ο Ζαχαριάδης ορθώς το ακυρώνει.

Στο 78’ είναι η μόνη φάση που “έπιασε” ο α’ βοηθός ακυρώνοντας σωστά το γκολ του Φιγκεϊρέδο ως οφσάιντ.

Στο 80’ ο Φιγκεϊρέδο σκοράρει αλλά ο α’ βοηθός ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ. Η φάση επανεξετάζεται στο VAR με on field review και o διαιτητής διορθώνει ξανά τον βοηθό και μετράει το γκολ καθώς διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει οφσάιντ ούτε στον σκόρερ, ούτε νωρίτερα στον Σεμέδο, που ήταν έστω και οριακά στην ίδια ευθεία με τον προτελευταίο αμυνόμενο.

Συμπερασματικά είχαμε μία μέτρια διαιτησία από τον κ. Ζαχαριάδη. ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ τον κ. Πάτρα».

Βαθμολογία: 7,90

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή