Βομβιστική επίθεση και πυροβολισμός στο Εφετείο Αθηνών

Print Friendly, PDF & Email

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 3.25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, ενώ οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον φρουρού ο οποίος προσπάθησε να τους καταδιώξει.

Η έκρηξη προκάλεσε ισχυρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του εφετείου και σε τζαμαρίες στην απέναντι πλευρά του δρόμου, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στην επιχείρηση τοποθέτησης της βόμβας συμμετείχαν τέσσερα άτομα, που προσέγγισαν το σημείο με λευκό φορτηγάκι. Δύο εξ αυτών βγήκαν από το όχημα και τοποθέτησαν τσάντα παγιδευμένη με εκρηκτικά μπροστά στο Εφετείο.

Ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι είδε τους δύο δράστες και προσπάθησε να τους καταδιώξει, όμως ο οδηγός του φορτηγού πυροβόλησε και τον ανάγκασε να σταματήσει. Στο σημείο έχει εντοπιστεί ένας κάλυκας φυσιγγίου που έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το όχημα των δραστών βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια.

Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών, όμως οι υποψίες για την ώρα στρέφονται προς την τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Ο χώρος γύρω από το Εφετείο είχε αποκλειστεί έγκαιρα από την Αστυνομία, καθώς στις 2:50 άγνωστος είχε πραγματοποιήσει δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, δίνοντας περιθώριο 40 λεπτών. Η έκρηξη ωστόσο έλαβε χώρα περίπου 35 λεπτά αργότερα, που σημαίνει ότι υπήρξε είτε λάθος είτε κακόβουλη παραπληροφόρηση.

Το κτήριο του Εφετείου θα παραμείνει σήμερα κλειστό και δεν θα λάβουν οι προγραμματισμένες δίκες, με εξαίρεση ποινικές δίκες που είχαν προσδιοριστεί από διακοπή προκειμένου να ανακοινωθεί και νέα διακοπή. Η συνεδρίασή τους ορίστηκε για τις 11:00 το πρωί και οι είσοδος των διαδίκων, δικηγόρων και δικαστών θα γίνεται από την οδό Δέγλερη.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της σήμανσης και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας και να βρουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά τα κίνητρα των δραστών.

Σημείωσε πως υπάρχουν αρκετές ζημιές που κυρίως εντοπίζονται στην είσοδο του Εφετείου αλλά και σε τζαμαρίες στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή