Βρακάς: “Θα μας βαρεθούν FIFA και UEFA και θα έχουμε GRexit”

Print Friendly, PDF & Email

Συνένέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Κώστας Βρακάς -μέλος εκτελεστικής επιτροπής ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου – στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο, υποστηρίζοντας ότι ευελπίστει μέχρι τα πλέι οφ το VAR να έχει τη δυνατότητα να δείχνει τη γραμμή του οφσάιντ.

Μεταξύ άλλων είπε:

-Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της τοξικότητας:

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Έτσι όπως το διαχειριζόμαστε και τους βάζω όλους μέσα, όπως είναι η ομοσπονδία, τις ομάδες, τους διαιτητές και τους δημοσιογράφους, δεν οδηγούμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να ενωθούμε για να καταλάβουμε το καλό όλων μας. Πρέπει το ποδόσφαιρο να βρει τον δρόμο του, την ταυτότητά του και δεν πρέπει να το απαξιώνουμε. Είναι μονόδρομος, όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Θα μας βαρεθούν από FIFA και UEFA και θα έχουμε GRexit. Αυτό θα είναι καταστροφή. Είμαστε υπό την εποπτεία τους και μπορούν να παρέμβουν ούτως ή άλλως αν δουν ότι κάτι δεν πάει καλά, σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν κοιτάμε τους ποδοσφαιριστές, αλλά τη διαιτησία. Κοιτάμε να απαξιώσουμε ακόμα και το VAR. Αντί να κοιτάμε όλοι μαζί για να διορθώσουμε τα θέματα και τα κακώς κείμενα που υπάρχουν, αλλά θέλουμε να τα μεγεθύνουμε και να βλέπουμε… φαντάσματα».

-Για το αν αντιλαμβάνονται από FIFA και UEFA τα προβλήματα που υπάρχουν:

«Το θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει άμεσα αντίδραση από FIFA και UEFA. Με την τοξικότητα που υπάρχει τους τελευταίους μήνες, όπως τα περιστατικά βίας, θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ίσως έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Πρέπει να εξελιχθεί το ποδόσφαιρο μας. Θα είναι και προς όφελος των ΠΑΕ. Είμαστε από τα χειρότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει και οικονομική ζημιά. Δηλαδή, έχουν ζημιά και οι ΠΑΕ. Να κάτσουν να βρουν τι τους χωρίζει. Εμείς ως ομοσπονδία είμαστε δίπλα και προσπαθούμε σε ένα τοξικό περιβάλλον να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Αν θέλουν το κοινό καλό μπορούν να βρουν τις… γραμμές για να πατήσουν».

-Για το αν θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στους μεγάλους τους ποδοσφαίρου με τις FIFA και UEFA:

«Θεωρώ ότι από τη στιγμή που το βλέπουν θετικά από FIFA και UEFA, θα πρέπει να υπάρχει θετική βούληση και από τους μεγάλους του ποδοσφαίρου. Με τα τελευταία γεγονότα δεν βλέπω να θέλουν κάτι τέτοιο κάποιοι από αυτούς. Οπότε, δεν ξέρω αν θα γίνει η συνάντηση, αλλά και αν θα έχει αποτέλεσμα αν γίνει».

-Για το αν υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι για το καλό του ποδοσφαίρου:

«Η ΕΠΟ προσπαθεί να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοκρατία και να αναβαθμίσει το προϊόν. Αν δεν μπορεί το ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο η ίδια η Super League δεν καταλαβαίνει το συμφέρον της και το πώς πρέπει να κινηθεί, δεν έχει κάποια τύχη και το βλέπουμε αυτό. Κάποιοι θέλουν να δημιουργείται πρόβλημα στα πρωταθλήματα. Ίσως επειδή νιώθουν ότι έχουν αδικηθεί, ίσως κάποιες φορές να αδικούνται. Πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση. Πάντα θα υπάρχουν τα λάθη των διαιτητών. Με το να το δυναμιτίζουμε το κλίμα με την πρώτη ευκαιρία, δεν βοηθάμε».

-Για τη λειτουργία του VAR:

«Μπήκε πρώτη φορά το VAR. Θα γίνει κι αυτό με τη γραμμή, θα έρθει και το VAR. Είναι σημαντικό κι αυτό, ίσως να είναι το επόμενο βήμα. Αντιλαμβανόμαστε τα κακώς κείμενα και προσπαθούμε να το διορθώσουμε αυτό. Στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτή η καχυποψία και η τοξικότητα».

-Για το κονδύλι της γραμμής του VAR και αν θα καλυφθεί συνδυαστικά από ΕΠΟ, Λίγκα και Πολιτεία:

«Κάπως έτσι θα γίνει, δεν το ξέρω τώρα. Θα λυθεί το οικονομικό κομμάτι. Θα μπει και η γραμμή. Ελπίζουμε να γίνει πριν τα play off».

-Για την έδρα της Εθνικής και το προπονητικό κέντρο:

«Με το προπονητικό αυτό που συμβαίνει είναι κρίμα. Κάναμε μια προσπάθεια και πήραμε μια έκταση στον δήμο Σπάτων. Είχε συμφωνήσει με τον ο κύριο Βασιλειάδη, που είχε αποφασίσει να μας βοηθήσει να μας στηρίξει. Άλλαξε ο υφυπουργός Αθλητισμός, που είναι ο κύριος Αυγενάκης πλέον. Έχουμε κάποιους πόρους ως ΕΠΟ. Χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια για να γίνει κάτι καλό. Έχουμε κάνει μια συνάντηση μαζί του και περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις του τις επόμενες ημέρες. Διότι στον Άγιο Κοσμά που, κακά τα ψέματα φιλοξενείται η Εθνική, εκεί θα γίνει το project του Ελληνικού και υπάρχει η ανησυχία ότι μπορεί να μείνουν οι Εθνικές χωρίς εγκαταστάσεις για να προπονηθούν. Σε ό,τι αφορά την έδρα μας, το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα από τη στιγμή που δεν έχει κόσμο. Πληρώνουμε κι εδώ την τοξικότητα. Είναι κακή η κουλτούρα μας. Πρέπει να είναι πάνω από όλους η Εθνική. Παίζει σε διάφορες έδρες και τη γιουχάρουμε. Πρέπει να ξεπεραστούν κάποια θέματα. Όπως αυτά που υπάρχουν στο Παγκρήτιο, όπως αυτό με το στέγαστρο. Ευελπιστούμε να λυθεί το θέμα που υπάρχει και να λειτουργεί με υγεία, όπως συμβαίνει τώρα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή