Βρακάς: “Πολεμούν την ΕΠΟ για προσωπικά τους συμφέροντα κάνοντας το άσπρο-μαύρο”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου και ο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Κώστας Βρακάς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα gazzetta.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται η ΕΠΟ, στο VAR, αλλά και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ομοσπονδίας για κακοδιαχείριση.

Τα κυριότερα αποσπάσματα:

Ποια θεωρείτε πως είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της τωρινής διοίκησης της ΕΠΟ στα δύο χρόνια που βρίσκεστε στο τιμόνι του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Εγώ θεωρώ και το πιστεύω ακράδαντα, πως ο τρόπος που λειτουργούμε τουλάχιστον στο κομμάτι των πρωταθλημάτων είναι η ισονομία που προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε όλους και που προσπαθούμε να περάσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο όπου θα έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες. Να μην υποστηρίζεται και να μην αβαντάρεται κανένας. Να κάνουμε δηλαδή ένα καθαρό ποδόσφαιρο, όπου στο τέλος θα παίρνουν όλοι αυτό που δικαιούνται.

Βρισκόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, μολονότι κάποιοι μας πολεμούν το τελευταίο διάστημα θέλοντας να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Δεν γίνεται όμως να το κάνουν. Δεν θα γίνουμε τυφλοί, ούτε θα πάθουμε αμνησία, για αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια μεγάλη επιτυχία είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούμε να ανταπτύξουμε αυτό το πλάνο, το οποίο έχει σχέση μόνο με το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο. Μόνο με αυτό θέλουμε να ασχολούμαστε».

Θεωρείτε πως είναι άδικος ο πόλεμος που γίνεται στην ΕΠΟ;

«Σε πολλά σημεία υπάρχει πολύ άδικος πόλεμος. Κάποιοι για προσωπικά τους συμφέροντα, είτε γιατί δεν τους αρέσει αυτό, είτε γιατί θα ήθελαν κάτι άλλο διαφορετικό, το οποίο έχουμε δει και στο παρελθόν, τουλάχιστον όσο είμαστε αυτή η διοίκηση θα προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Θα κάνουμε βήματα προς τα μπροστά».

Πολύ ντόρος γίνεται για το VAR, την χρήση του, αλλά και τις αποφάσεις των διαιτητών; Ποια είναι η άποψη σας πάνω σε αυτό; Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός αναφέρθηκε στην απουσία goal technology, την γραμμή offside αλλά και την απουσία παρατηρητή του διαιτητή VAR.

«Το VAR είναι μια καινούργια τεχνολογία, την οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσπαθούμε να δούμε τι ακριβώς είναι. Το ότι το έχουν επιλέξει η UEFA και οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις σημαίνει πως βοηθάει. Το ίδιο βλέπουμε και εμείς. Το αν τώρα γίνονται κάποια λάθη, αυτό ισχύει και σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σίγουρα τα λάθη έχουν μειωθεί και το μυστικό είναι πως το VAR θα πρέπει να διώξει την καχυποψία που υπάρχει στον φίλαθλο κόσμο. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό, όμως πάλι υπάρχουν κάποια κέντρα που προσπαθούν να το απαξιώσουν γιατί πιθανότατα έχουν στο μυαλό τους να γυρίσουν σε παλαιότερες εποχές που δεν θα υπάρχει VAR και μάλλον τότε θεωρούν πως ήταν καλύτερη η διαιτησία, κάτι που εμένα τουλάχιστον δεν με βρίσκει σύμφωνο. Νομίζω πως το VAR είναι υποχρέωση μας, το καταφέραμε και αυτό δείχνει και το πως θέλουμε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοπιστία. Τώρα αν γίνονται και κάποια λάθη μέσα στο VAR και αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε σιγά-σιγά. Και το goal technology πρέπει να μπει οπωσδήποτε και η γραμμή του offside. Είναι τα επόμενα βήματα.

Όλα μαζί δεν γίνονται, αλλά τουλάχιστον αυτά έγιναν. Είμαστε λαός των άκρων και δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να δημιουργούν προβλήματα ενώ δεν υπάρχουν για συγκεκριμένα προσωπικά συμφέροντα. Δυστυχώς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και αυτούς».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, επίσης με πρόσφατη ανακοίνωση της άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση στην ΕΠΟ και παχυλές αμοιβές. Τι απαντάτε;

«Κρίνεται αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ για την διαιτησία, όταν η ίδια ομοσπονδία έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή του VAR προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, όταν επίσης έχει αποδεχθεί το να έρθουν ξένοι διαιτητές και επιπρόσθετα το κομμάτι αυτό ελέγχεται από την FIFA και την UEFA. Πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία δήλωσαν πως μας στηρίζουν και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με αυτό που γίνεται. Επομένως απαντούν αυτοί για εμάς. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι διαφορετικό. Για το θέμα της διοίκησης μόνο εύσημα πήραμε στα περισσότερα θέματα που έχουμε ασχοληθεί. Στο οικονομικό κομμάτι πράγματι υπάρχει μια δυσχέρεια.

Όλοι γνωρίζουμε πως τα έσοδα είναι πολύ μειωμένα για την ομοσπονδία, αλλά από την άλλη έχουμε μειώσει το χρέος κατά 4 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν το λένε. Είχαμε παραλάβει ένα χρέος στα 13 εκατ. ευρώ και τώρα είναι στα 9 εκατ. Το να έχουμε μια πρόσκαιρη οικονομική δυσκολία λόγω μειωμένων εσόδων, αυτό δεν είναι πρόβλημα και δεν είναι κακοδιαχείριση. Υπάρχουν ορκωτοί λογιστές και κανείς δεν μπορεί να μας προσάψει πως κάναμε κάτι τρελό. Το μόνο μεμπτό μπορεί να είναι πως υπάρχουν κάποιοι μισθοί στην ομοσπονδία, οι οποίοι είναι υψηλοί. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, αλλά δεν λέει κανείς πως δύο μέρες πριν αναλάβουμε εμείς ως διοίκηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν τονίζεται, πως στην προσωρινή διοίκηση με επικεφαλής τον κ. Δρόσο είχε υπογραφεί εργασιακή σύμβαση για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δηλαδή μέχρι να τελειώσουμε και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Τώρα εάν κάναμε 4-5 προσλήψεις περισσότερες, δεν νομίζω πως αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως η FIFA και η UEFA ανοίγουν την κάνουλα για να πάρουμε τα χρήματα που μας οφείλονται από προηγούμενα χρόνια βλέποντας πλέον πως η οικονομική διαχείριση είναι ότι καλύτερο υπάρχει».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή