Βρετανία: 2 χρόνια φυλακή για φιλο-τρομοκρατικές αναρτήσεις στο Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Σε δύο χρόνια φυλακής καταδικάστηκε μια 40χρονη γυναίκα στη Μεγάλη Βρετατία για υποστήριξη της τρομοκρατίας και διάδοση τρομοκρατικού υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Φαρχάνα Μπεγούμ Αχμέντ, κάτοικος Γουέμπλει παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή της.

Η Φαρχάνα είχε συλληφθεί από πράκτορες του αντιτρομοκρατικού τμήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, τον Ιούλιο του 2016, ως ύποπτη για μία σειρά αναρτήσεων, υπέρ της τρομοκρατίας, στο facebook, με το ψευδώνυμο «Kay Adam».

Η Φαρχάνα χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό για να μοιράζεται υλικό με τρομοκρατικό και εξτρεμιστικό περιεχόμενο, στο πλαίσιο της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. Στις αναρτήσεις αυτές οι χρήστες ενθαρρύνονταν να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Αν και η Φαρχάνα αρχικά δεν παραδεχόταν τίποτα κατά τις ανακρίσεις, τελικά τα στοιχεία διασταυρώθηκαν και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Απρίλιο του 2017.

Μεταξύ των κατηγοριών η Φαρχάνα βρέθηκε υπεύθυνη και για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Facebook και twitter έχουν κηρύξει τον δικό τους, «ηλεκτρονικό πόλεμο» στο Ισλαμικό Κράτος, απενεργοποιώντας συστηματικά λογαριασμούς που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Στα μέσα του Μαρτίου το twitter είχε παγώσει 377.000 λογαριασμούς που αναρτούσαν τρομοκρατικό υλικό ενώ το facebook χρησιμοποιεί ακόμα και τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό τέτοιων λογαριασμών.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή