Αρχική FIFA / UEFA Διεθνές Ποδόσφαιρο «Βόμβες» από τον δακρυσμένο Πικέ για Ραχόι, βία και εθνική Ισπανίας

«Βόμβες» από τον δακρυσμένο Πικέ για Ραχόι, βία και εθνική Ισπανίας

Ο Ζεράρ Πικέ μετά την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας έκανε δηλώσεις δακρυσμένος για το δημοψήφισμα στην Καταλονία, την ωμή αστυνομική βία, την εθνική ομάδα, ενώ άφησε αιχμές για την κεντρική κυβέρνηση και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι.

«Ο σημερινός αγώνας ήταν η χειρότερη ποδοσφαιρική εμπειρία της ζωής μου. Μας ζητήθηκε η άποψη μας, ο καθένας την κατέθεσε, αλλά στο τέλος υποχρεωθήκαμε να παίξουμε. Ο πρόεδρος προσπάθησε να αναβάλλει το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει απορίες για τον λόγο που κατεβήκαμε να αγωνιστούμε. Αν κάποιος παράγοντας ή η ομοσπονδία πιστεύει ότι αποτελώ πρόβλημα για την Εθνική, δεν έχω πρόβλημα να αποσυρθώ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι περήφανος για την Καταλονία σήμερα. Εμείς οι Καταλανοί δεν είμαστε κακοί άνθρωποι. Απλώς θέλαμε να μας δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσουμε. Έχουμε τον πρόεδρο και την κυβέρνηση που έχουμε. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν ξέρουν να μιλήσουν ούτε αγγλικά.

Ήταν μια δύσκολη μέρα. Υπήρχαν οικογένειες, παιδιά και παππούδες και η Αστυνομία και η Πολιτική Φρουρά επενέβησαν. Ο κόσμος δεν προχώρησε σε καμία πράξη βίας, όμως όλοι είδατε τις συνέπειες»

Exit mobile version