Γαβαλάς: “Υπάρχει έλλειμμα εκπαίδευσης των χρηστών του συστήματος VAR”

Print Friendly, PDF & Email

Θέση για τη χρήση του VAR στην Ελλάδα πήρε ο Νίκος Γαβαλάς μετά το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Βόλο.

Ο διευθυντής επικοινωνίας των “ερυθρόλευκων” με post στα social media σημείωσε τα εξής:

“Πριν από την έναρξη της περιόδου, αναδείξαμε τα προβλήματα στη χρήση του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάστηκε να κυλήσουν μήνες για να παραδεχθεί η ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας το γεγονός πως αποκτήθηκε με υψηλότατο κόστος δίχως δύο σημαντικά εργαλεία (γραμμή οφσάιντ και goal line technology).

Επιπλέον, είναι ξεκάθαρο με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως υπάρχει έλλειμμα εκπαίδευσης των χρηστών του συστήματος. Και όχι μόνο, αν κρίνουμε από τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε στον πρόσφατο αγώνα μας στο Βόλο. Απέναντι σε όλη αυτή την επιχειρηματολογία, είχε διαρρεύσει εντέχνως πως ως Ολυμπιακός δεν επιθυμούμε τη χρήση του VAR!

Την Κυριακή συμπληρώσαμε 28 αγώνες σε διάστημα 5 μηνών (16 πρωταθλήματος και 12 στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, του UEFA Champions League). Σε αυτήν την πορεία η ομάδα μας υποχρεώθηκε να πορευτεί χωρίς βασικά στελέχη της (Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ), πρόσφατα τραυματίστηκε ο Γκιλιέρμε, ενώ σε κρίσιμους αγώνες στερήθηκε και τον Βαλμπουενά. Σίγουρα, οι τραυματισμοί είναι μέρος του ποδοσφαίρου.

Άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έψαξαν δικαιολογίες αλλά με εφόδια την εργατικότητα, την αλληλεγγύη και την πίστη, πορεύτηκαν σε ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι με συνεχόμενους αγώνες. Ουδείς έβαλε το “εγώ” πάνω από το σύνολο και άπαντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτόν τον πολυμέτωπο αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο Βόλο, όλοι όσοι χρησιμοποιήθηκαν έψαξαν το γκολ από το πρώτο λεπτό. Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έχασε δύο βασικά στελέχη με πρόβλημα τραυματισμού, τον Σουντανί και τον Μπρούνο, ενώ εκτός ήταν και ο Ποντένσε. Αν σε όλο αυτό το σκηνικό διέκρινε κάποιος έλλειψη επιθυμίας για τη νίκη και την εντόπισε μονάχα στα τελευταία λεπτά του αγώνα, προφανώς υπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς.

Και κάτι ακόμη: από την πορεία του Ολυμπιακού στη νοκ άουτ φάση του Europa League, θα διαμορφωθεί και η θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Το καλοκαίρι, στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είχε μιλήσει δημόσια για την ανάγκη πρόκρισης του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League: “Θέλω ειλικρινά και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ να περάσουν. Είναι καλό για τη χώρα μας πάνω από όλα, είναι καλό για τον Ολυμπιακό. Δεν έχει καμία σημασία η αντιπαλότητά μας στο γήπεδο. Έλληνες είμαστε και θέλουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να πηγαίνει μπροστά. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”. Άραγε αισθάνονται όλοι, αυτή την ανάγκη για επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή