Γαλλία: Αντιδράσεις για ταινία που δραματοποιεί το Μπατακλάν

Print Friendly, PDF & Email

Αντιδράσεις, κυρίως από τις οικογένειες των θυμάτων, έχει προκαλέσει μια δραματική ταινία, που δραματοποιεί την επίθεση στο Μπατακλάν, κατά τη διάρκεια της οποίας 90 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας έβαλε στον «πάγο» την προβολή της ταινίας, που έχει θέμα ένα φανταστικό ζευγάρι που συναντιέται στην επίθεση στο συναυλιακό κέντρο. Είχαν προηγηθεί αιτήματα και ψηφίσματα που ζητούσαν την απόρριψή της.

Η ταινία ονομάζεται «Αυτή τη Νύχτα» («Ce soir-là»). Η προβολή της επρόκειτο να γίνει μόνο στην τηλεόραση και τα γυρίσματα τελείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως, μία γυναίκα που έχασε τον άντρα της στο Μπατακλάν συγκέντρωσε 38.000 διαδικτυακές υπογραφές.

«Η παραγωγή μας πλήγωσε και μας σόκαρε. Είναι σκάνδαλο ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια τηλεοπτική παραγωγή τόσο γρήγορα μετά από ένα τέτοιο βίαιο περιστατικό» είχε γράψει μεταξύ άλλων η γυναίκα.

Ως εκ τούτου, η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι η ταινία μπήκε σε αναμονή και ότι οι παραγωγοί θα συμβουλευτούν ομάδες επιζώντων.

Το φιλμ είχε διαφημιστεί ως «μεγάλη ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια γυναίκα που μένει πίσω από το Μπατακλάν και έναν άντρα, που βοηθά τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τους τρομοκράτες. Όταν οι επιζώντες στη συνέχεια ζητούν να γνωρίσουν τους ανθρώπους που τους βοήθησαν, οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξεκινούν μία σχέση. Η επίθεση μέσα στο συναυλιακό χώρο δεν θα φαινόταν στην ταινία/

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή