Γεραπετρίτης: Θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των διοικητικών οργάνων της ΕΠΟ

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
Print Friendly, PDF & Email

Η FIFA και η UEFA δεσμεύονται ότι, εντός τριών μηνών, θα καταθέσουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, βασισμένες σε καλές πρακτικές ευρωπαϊκών επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος.

Έκανε λόγο για μία ολιστική λύση, η οποία θα περιλαμβάνει ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Μέρος των προτάσεων αυτών, όπως είπε, θα ενταχθούν στην εθνική έννομη τάξη, μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, η οποία δεσμεύτηκε μέσα στα συνυποσχετικά που υπογράφηκαν.

Θέματα που ανήκουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου θα ενταχθούν καταστατικά στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπου FIFA και UEFA δεσμεύτηκαν να ασκήσουν την καλή τους επιρροή, όπως περιέγραψε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι όταν υπάρχει συντεταγμένα η FΙFA η UEFA και η κυβέρνηση πίσω από ένα σχέδιο είναι δύσκολο να αρνηθεί οποιαδήποτε ομοσπονδία και άρα θα είναι λειτουργικό το νέο σχήμα ξεκινώντας μια νέα εποχή. Διευκρίνισε δε ότι η ΕΠΟ θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα, θα συγκροτείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των διοικητικών οργάνων για να διασφαλιστεί η ακέραια και αμερόληπτη στάση από την πλευρά της διοίκησης.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα υπάρξει αποδοχή από τους Έλληνες παράγοντες, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως «τα ζητήματα αυτά λειτουργούν διαδραστικά, διότι όσο δεν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί υπάρχουν και παράγοντες, οι οποίοι αγνοούν τους θεσμούς, ενώ όταν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί και εφαρμόζονται κατά τρόπο ώστε να είναι πειστικές οι ποινές και ανάλογες των φαινομένων και εν τέλει να πονάνε, νομίζω ότι θα έχουμε αυτό το φαινόμενο».

Συμπλήρωσε ακόμα, πως όλοι -περιλαμβανομένων και των διοικητικών παραγόντων- έχουν περιέλθει σε μία κατάσταση που χρειάζεται να αλλάξει κάτι, καθώς όπως είπε «είναι τόσο σαθρό το μείγμα που έχει να κάνει με έναν εχθροπαθή λόγο και μία μισαλλοδοξία, η οποία εμποδίζει τις διοικήσεις των ομάδων να κατανοήσουν πως αν βρίσκονται στο ίδιο καράβι και το καράβι πηγαίνει προς σωστή πλεύση, θα αποκομίσουν όλοι οφέλη».

Τόνισε πως οποιοσδήποτε δεν σέβεται τους κανόνες που τίθενται θα έχει την ποινή της εξόδου από τις διοργανώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «η βία στο ποδόσφαιρο δεν είναι φυσική, η βία που ασκείται στο ποδόσφαιρο είναι κυρίως ψυχολογική και είναι κυρίως μία ηθική κατάπτωση του ποδοσφαίρου στην οποία πλέον δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή».

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή