Γιαννίκης: “Θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά δεν είναι στο χέρι μας”

Print Friendly, PDF & Email

Μιλώντας σε συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8 την Κυριακή (29/3), ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης μίλησε για την κατάσταση που βιώνει τις ημέρες καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παύση των προπονήσεων: «Αυτή τη στιγμή μόνο μια συντήρηση μπορούν να κάνουν οι παίκτες, γιατί οι ομαδικές προπονήσεις απαγορεύονται και θα χρειαστεί σίγουρα κάποιος χρόνος για να προετοιμαστούν οι ομάδες για κάποιο πρωτάθλημα. Θα δούμε πόσο. Όσο πιο πίσω πάει το θέμα αυτό τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τελειώσει η σεζόν. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι της OYEΦΑ, αλλά και οι υπεύθυνοι των πρωταθλημάτων κάθε χώρας σπάνε το κεφάλι τους για το ποια μπορεί να είναι η ιδανική λύση. Αλλά όσο να ‘ναι δεν παύει να είναι εξαρτώμενοι από την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν ξέρω τι να πω. Πάντως εμείς θα θέλαμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι στο χέρι μας.

Όσο πιο πίσω πάμε φοβάμαι ότι θα χρειαστεί και τον ανάλογο χρόνο. Αν πάμε σε πιο γρήγορη προετοιμασία, τότε όλες οι ομάδες θα είναι στην ίδια μοίρα, απλά η ποιότητα του παιχνιδιού θα πέσει. Δεν θα είναι ίδια για παράδειγμα η ταχυδύναμη του παιχνιδιού. Αυτά πάνε πακέτο. Θα τα δούμε όμως όταν έρθει η ώρα, να ξεπεράσουμε με το καλό αυτήν την περιπέτεια με τον ιό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά, ακολουθούμε τα πλάνα που βάλαμε και βλέπουμε».

Για τις διαφορές μεταξύ SL1 και SL2:
«Εντάξει έχω κάνει την ανάλυσή μου, έχω κάποια πλάνα για του χρόνου. Παίξαμε και με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και είδαμε περίπου πού βρισκόμαστε. Πιστεύω στα 3 από τα 4 ημίχρονα εκείνων των παιχνιδιών ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί, είχαμε νικήσει στα Γιάννενα, είχαμε προηγηθεί στην Αθήνα στο α’ ημίχρονο, αλλά είχαμε την ατυχία να τραυματιστούν τα δύο αμυντικά μας χαφ και να κάνουμε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο ημίχρονο. Δεν ξέρω και δεν είμαι προφήτης να πω τι θα γινόταν αν τους είχαμε μέσα σε όλο το ματς. Πάντως η ομάδα φάνηκε ανταγωνιστική».

Για το γεγονός ότι σπάνια προπονητής ζητάει γήπεδα και όχι μεταγραφές:
«Είμαι μεθοδικός προπονητής, δουλεύω τους παίκτες βάσει πλάνου. Μου αρέσει να εξελίσσω τους παίκτες, μου αρέσει η δουλειά μου πάνω στο γήπεδο, γι’ αυτό το πράγμα ζω και γι’ αυτό επέλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά. Εφόσον δείξαμε τεχνικό τιμ και παίκτες ότι μπορούμε να χειριστούμε ανάλογα κάποια θέματα και να εμπεδώνουμε έναν τρόπο δουλειάς, είναι το πιο λογικό να είναι αυτός ο πρώτος στόχος μας, να έχουμε καλά γήπεδα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή