Γιατί η Εθνική φεύγει από το ΟΑΚΑ και γιατί επιλέγεται ως έδρα το Παγκρήτιο

Print Friendly, PDF & Email

Μετά την εκλογή της διοίκησης Γραμμένου στην ΕΠΟ, η αποχώρηση της εθνικής Ανδρών που για πάρα πολλά χρόνια είχε ως έδρα το Καραϊσκάκη ήταν νομοτελειακή.

Αρχικά, η επιλογή της ομοσπονδίας ήταν η έδρα της Εθνικής να μεταφερθεί στην Τούμπα ή στο Καυτανζόγλειο εφόσον γίνονταν εκεί κάποια έργα.

Τα έργα στο Καυτανζόγλειο δεν έγιναν, ενώ η επιλογή της Τούμπας στράβωσε οριστικά τον περασμένο Μάρτιο με τα γνωστά γεγονότα στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που πήγαν το ποδόσφαιρο αρκετά πίσω και ισχυροποίησαν την παρουσία του εξωτερικού παράγοντα.

Αφού η λύση της Θεσσαλονίκης απέτυχε, η επιλογή του ΟΑΚΑ φάνταζε ως μονόδρομος, όμως από τη μία oi αντιεμπορικοί αγώνες του Nations League και από την άλλη η κακή εικόνα της Εθνικής, είχαν ως αποτέλεσμα το να αγωνίζεται η ομάδα σε ένα στάδιο που με τόσο λίγο κόσμο έμοιαζε αχανές, ψυχρό και άδειο.

Η εικόνα στις εξέδρες δεν άρεσε σε κανέναν και περισσότερο από όλους δεν άρεσε στους παίκτες. Κάποιοι από αυτούς φέρονται να πρότειναν τη λύση του Παγκρήτιου, που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει αγώνες της εθνικής Ανδρών με γεμάτες εξέδρες.

Αυτά είναι δύο από τα θετικά του γηπέδου του Ηρακλείου. Η αποδοχή από τους διεθνείς και το γεγονός ότι αναμένεται στους αγώνες για τα προκριματικά του Euro 2020 το περίπου 25.000 θεατών Στάδιο να έχει μεγάλη πληρότητα στις εξέδρες.

Τα άλλα θετικά που έχει, είναι ότι διαθέτει το Ηράκλειο διεθνές αεροδρόμιο, υποδομές ως Στάδιο που πληρούν τα κριτήρια της UEFA, υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και προπονητικά κέντρα.

Υπάρχουν κάποια προβλήματα που έχουν να κάνουν με εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια την τελική απόφαση για την έδρα της Εθνικής θα την πάρει η διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή