Για πρώτη φορά στην ιστορία ορίστηκε γυναίκα διαιτητής στο UEFA Super Cup

Print Friendly, PDF & Email

Για πρώτη φoρά στην ιστορία, μία γυναίκα ορίστηκε διαιτητής στο UEFA Super Cup. Είναι η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, η οποία θα «σφυρίξει» τον αγώνα για το ευρωπαϊκό Super Cup, μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ στις 14 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, όπως επιβεβαίωσε η UEFA.

Μαζί της θα είναι η συμπατριώτισσά της, Εμανουέλα Νικολοσί, και η Μισέλ Ο ΄Νιλ, από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Τούρκος Τσουνεΐτ Τσακίρ.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, δήλωσε ενθουσιασμένος από την επιλογή της Γαλλίδας Στεφανί Φραπάρ να διευθύνει τον αγώνα για το ευρωπαϊκό Super Cup, μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ στις 14 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη.

«Έχω επανειλημμένα δηλώσει ότι οι δυνατότητες του γυναικείου ποδοσφαίρου δεν έχουν όρια και είμαι χαρούμενος που η Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε για να διαιτητεύσει το φετινό Super Cup της UEFA μαζί με τις βοηθούς Μανουέλα Νικολόσι και Μισέλ Ο’Νιλ», είπε χαρακτηριστικά.

«Ως οργανισμός, αποδίδουμε ύψιστη σημασία στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου σε όλους τους τομείς και ελπίζω ότι η ικανότητα και η αφοσίωση που έχει δείξει η Στεφανί σε όλη την καριέρα της για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο θα αποτελέσει έμπνευση για εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες σε όλη την Ευρώπη, πως δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια για να φτάσει κανείς στο όνειρό του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή