Για τις 22/10 αναβλήθηκαν οι εφέσεις των ΑΕΚ και ΟΣΦΠ για Χριστοδουλόπουλο

Print Friendly, PDF & Email

Αναβολή για τις 22/10 πήραν οι εφέσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την υπόθεση της μετακίνησης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στους «ερυθρόλευκους» λόγω της απουσίας του εκπροσώπου του παίκτη κ. Αποστολόπουλου και του δικηγόρου του ΠΣΑΠ (σ.σ. έχει κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Χριστοδουλόπουλου), Μηνά Αλιφραγκή.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ενωση» ζητεί την τιμωρία του ποδοσφαιριστή για έξι μήνες και απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο περιόδους, ενώ η πλευρά των Πειραιωτών ζητεί οι «κιτρινόμαυροι» να μην έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν κάποιο ποδοσφαιριστή για δύο αγωνιστικές περιόδους.

Αντίθετα, κανονικά εκδικάστηκε η έφεση της «Ενωσης» για το πρόστιμο που είχε επιβάλει στον ποδοσφαιριστή για δηλώσεις του περί απειλών που δέχτηκε, παρά το αίτημα που είχε καταθέσει ο ΠΣΑΠ για αναβολή.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η πλευρά της ΑΕΚ υποστήριξε ότι οι εν λόγω δηλώσεις «έπλητταν το κύρος της ομάδας και η διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να τιμωρηθεί. Ο ποδοσφαιριστής έχει λάβει υπόψη του τον εσωτερικό κανονισμό και τον έχει υπογράψει. Ηταν αρμοδιότητα του δικού σας δικαστηρίου να επιβάλει το πρόστιμο. Το πρόστιμο είναι νόμιμο. Ο ποδοσφαιριστής ενήργησε εις βάρος της ομάδας και έκανε δηλώσεις που την έπληξαν».

«Του συμπεριφερθήκαμε με πολύ αγάπη, τον πήραμε όταν ήταν σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Με τις δηλώσεις όμως, έπληξε το κύρος της ομάδας που του έδειξε τη στήριξη και την αγάπη της. Οι δηλώσεις έγιναν στον Τύπο και ο ποδοσφαιριστής τις έχει αποδεχτεί.  Είναι ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Η ομάδα δεν ήθελε να είχε καμία σχέση από τη στιγμή που φέρθηκε αντιδεοντολογικά και μίλησε με Ολυμπιακό. Δεν υπήρχε ποτέ καμία περίπτωση να τον πιέσει», είπε μεταξύ άλλων η νομική εκπρόσωπος της «Ενωσης».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του Χριστοδουλόπουλου, Ασπα Σουλούκου υποστήριξε τα εξής: «Πειθαρχικές ποινές μπορούν να επιβάλουν μόνο τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ. Επίσης, το πρόστιμο είναι δυσθεώρητο, με βάση τον κανονισμό ιδιότητας και ποδοσφαιριστών. Παρόλο που δεν το δεχόμαστε, η ΑΕΚ θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο της τάξης του 3% επί του συμβολαίου του. Η προσφυγή του παίκτη στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ είναι δεδουλευμένα του παίκτη και γι’ αυτό προσφύγαμε στην Επιτροπή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή