Γκιρτζίκης: Δεν διάβασα ποτέ τη σύμβαση για την “κάρτα υγείας”!

Print Friendly, PDF & Email

Mε τις απολογίες των Γ. Γκιρτζίκη, Ν. Προύντζου και Σπ. Καλογιάννη συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της “κάρτας υγείας” με κατηγορούμενα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Άποψη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης κατά την απολογία του “αναφέρθηκε στον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ και γιατρό Γιάννη Οικονομίδη, ο οποίος φέρεται ως εμπνευστής της Κάρτας Υγείας. «Ο κ. Οικονομίδης ήταν φιλόδοξος και ξεπερνούσε τα όρια. Γι’ αυτό και μπήκε στον στόχο», υποστήριξε, ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του και για να δείξει πόσο σπουδαία ήταν για το ποδόσφαιρο η Κάρτα Υγείας, τόνισε: «Το σύστημα το χρησιμοποίησαν εκτός από ποδοσφαιριστές και διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως τα ΚΑΠΗ για παράδειγμα».

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του άρχισαν οι ερωτήσεις της έδρας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Πείτε μας κύριε Γκιρτζίκη, αφού είστε γνώστης του θέματος, υπήρχε επιτροπή προμηθειών στην ΕΠΟ;»

ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: «Υπήρχε αλλά για άλλα θέματα, πιο απλά. Τα σοβαρά όπως την Κάρτα Υγείας τα ορίζαμε μεταξύ μας».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Τι συνέβαινε με τα ποσά που δεν προέρχονταν από τους αθλητές;»

ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: «Γινόταν ταμείο σύμφωνα με τις λίστες που μας έστελναν οι ομάδες».

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο εισαγγελέας κ. Χαράλαμπος Τζώνης, σφυροκοπώντας με ερωτήσεις τον κατηγορούμενο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Δηλαδή, μας λέτε πως σε ό,τι έλεγε ο πρόεδρος της ομάδας εσείς λέγατε ναι;»

ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: «Ναι…»

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Είχατε διαβάσει τη σύμβαση;»

ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: «Όχι…»

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Όχι; Πώς τολμάτε να μας λέτε πως δεν διαβάσατε τη σύμβαση ποτέ;»

ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: «…»

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Τι είναι αυτά που μας λέτε. Ότι υπογράψατε τη σύμβαση ενώ δεν τη διαβάσατε ποτέ..;»

ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: «…»

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Και πώς είναι δυνατό να μας λέτε ότι δεν υπογράψατε, ενώ εσείς μιλήσατε για τις θέσεις που είχατε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια;»

Σπύρος Καλογιάννης και Νίκος Προύντζος: «Δεν μας έφεραν ποτέ να δούμε τη σύμβαση»

Κάπου εκεί η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά. Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος εμφανίστηκε περίπου ως θεατής στην υπόθεση.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν άκουσε κάτι αρνητικό για την Κάρτα Υγείας και πρόσθεσε: «Δεν έχω άποψη για τα χρήματα που δόθηκαν ούτε για τη σύμβαση της Κάρτας Υγείας». Η τελευταία του φράση προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου κ. Στέλιου Κακκαβιά, που ρώτησε: «Είναι δυνατόν να το λέτε αυτό;» Με τον Καλογιάννη να απαντά: «Συμμετείχα και παρακολουθούσα τα συμβούλια ως απλός εκπρόσωπος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Ακόμη ένας εκ των κατηγορούμενων που δήλωσε… αδιάβαστος για τη σύμβαση της Κάρτας Υγείας ήταν το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκος Προύντζος. «Δεν μας έφεραν ποτέ να δούμε τη σύμβαση για την Κάρτα Υγείας», ανέφερε, προκαλώντας την αντίδραση του εισαγγελέα κ. Χαράλαμπου Τζώνη, ο οποίος εξανέστη: «Μα είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ και να μας λέτε τα επιτεύγματα της ΕΠΟ, όταν παραδέχεστε ότι δεν διαβάσατε ούτε καν τη σύμβαση;».

Η δίκη διεκόπη για τις 10 Ιουλίου 2018.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή