Γραμμένος: Ένα στρατηγικός στόχος έγινε πραγματικότητα. Να σταματήσει το μπούλινγκ

Print Friendly, PDF & Email

Για στρατηγικό στόχο που έφγινε πραγματικότητα μίλησε ο πρόεδρος  της ΕΠΟ, κατά τη υπογραφή της σύμβασης με το ανάδοχο σχήμα (κοινοπραξία των εταιρειών Medialuso και InDigital) για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ», δηλαδή το Video Assistant Referee.

«Ένας μεγάλος στρατηγικός στόχος της ΕΠΟ γίνεται πραγματικότητα» υποστήριξε ο Βαγγέλης Γραμμένος και πρόσθεσε ότι… «το VAR δεν είναι ένα σύστημα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ξεφύγεις από την καχυποψία που στην χώρα μας είναι σε υπερθετικό βαθμό. Μπορείς μέσα από αυτό το πρόγραμμα να δημιουργήσεις νέες συνθήκες για το ποδόσφαιρο. Πρέπει να σταματήσει η καχυποψία και το μπούλινγκ και να δούμε επιτέλους τον πραγματικό πρωταγωνιστή στο γήπεδο, να είναι στο επίκεντρο, δηλαδή τον ποδοσφαιριστή διότι σήμερα ο πρωταγωνιστής των γηπέδων είναι ο διαιτητής και αυτό πρέπει να σταματήσει». Χαρακτήρισε τέλος, «βήμα προόδου» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το VAR.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς  που υπέγραψε τη σύμβαση είπε: “Θα βοηθήσει τον φίλαθλο να ασχολείται λιγότερο με τις αποφάσεις του διαιτητή και περισσότερο με το θέαμα,» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Είναι ένα πρώτο βήμα για το συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών να αυξήσει την αξιοπιστία του».

Ράλλης: «Τέτοια έργα στην Ελλάδα ποτέ δεν σχεδιάστηκαν…»

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Στέλιος Ράλλης υποστήριξε ότι «δεν θα φέρει μόνο διαφάνεια και αξιοπιστία, είναι ένα έργο που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το VAR είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη για όλη την ψηφιακή τεχνολογία, διότι δεν υπήρχε κεντρικός συντονιστικός οργανισμός τόσα χρόνια. Τέτοια έργα στην Ελλάδα ποτέ δεν σχεδιάστηκαν, ούτε υλοποιήθηκαν ακόμη και αν υπήρχαν σαν ιδέες. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που έχουμε ένα τέτοιο έργο στη διάθεση μας».

Ρούπτσος: «Σε δύο μήνες θα είμαστε έτοιμοι…»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της InDigital Κώστας Ρούπτσος, δήλωσε… «Σε δύο μήνες θα είμαστε σε διάθεση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Υπό κανονικές συνθήκες, ένα τέτοιο οριζόντιο έργο χρειάζεται κατ’ ελάχιστο 6 μήνες υλοποίησης, συν 3 μήνες εκπαίδευσης των διαιτητών. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο, έχουμε βρει ένα τρόπο, για να το υλοποιήσουμε από την αρχή του νέου πρωταθλήματος. Υπάρχει πίεση και θέλουμε βοήθεια όλων και Υπουργών και της Ομοσπονδίας»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή