Γραμμένος: «Η Εθνική δεν χάνεται, θα γίνει αυτό που πρέπει»

Print Friendly, PDF & Email

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε μεταξύ άλλων για τους ξένους διαιτητές, την εικόνα στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και στην εικόνα της Εθνικής με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε από τους προέδρους της ΕΠΣ Λακωνίας (Καρράς) και ΕΠΣ Κέρκυρας (Ποζίδης) που έκαναν λόγο για τραγικές εμφανίσεις.

Αναλυτικά τόνισε:

Για τους ξένους διαιτητές: «Δεν απαντήσαμε ποτέ στους λόγους για τους οποίους ήρθαν. Αν σκύψουμε χωρίς αγκυλώσεις, θα είναι εύκολες οι απαντήσεις. Δεν έχω πρόθεση να το ανοίξω, όμως η αλληλουχία αυτή είναι. Ποιος ήταν ο στόχος; Οποιαδήποτε απάντηση είναι δεκτή, έχω όμως ολοκληρωμένη γνώμη. Για να κρίνεις τι γίνεται σήμερα, πρέπει να κάνεις αναδρομή στο παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο να πάρει τον δικό του δρόμο. Πρέπει να έχουμε δικούς μας διαιτητές. Προφανώς το θέλουν όλοι. Με το χέρι στην καρδιά όμως, πιστεύετε ότι θα επιλέξεις ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα με καλά και παθογένειες, ή να ρισκάρεις; Εγώ επιλέγω το πρώτο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να βγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί έχει πολλές δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Δεν θα βαυκαλιζόμαστε, η εικόνα ήταν από άσχημη ως τραγική. Η ΕΠΟ με ξεκάθαρη θέση και βούληση, που επικοινώνησε επισήμως στα ΜΜΕ, απευθύνθηκε προς όλους τους εμπλεκόμενους, δήλωσε πως θέλει τελικό με κόσμο. Επέμεινε στη θέση της. Η εικόνα δεν ήταν σωστή. Μπορούσε να πάρει την ευθύνη να το κάνει; Ποιος μπορεί να πει ναι… Η θέση της ΕΠΟ ήταν αυτή και παραμένει. Τη διατύπωσε, την έδωσε στα ΜΜΕ για να το ξέρει ο κόσμος, όμως δεν μπορούσαμε να το κάνουμε εμείς αυτό».

Για την Εθνική: «Η Εθνική είναι σε μια διαδικασία, έχοντας έναν μεγάλο στόχο. Πήγε κατά γενική ομολογία πολύ καλά στους δύο πρώτους αγώνες, πήγε άσχημα στον τρίτο, κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο κι έχασε τον τέταρτο, με κατηγορίες ένθεν κι ένθεν. Μιλάτε για τις τραγικές εμφανίσεις. Συγγνώμη, γιατί δεν μπορεί να έχει κακές εμφανίσεις μια ομάδα; Είχε κακή λειτουργία η Εθνική; Πόση ήταν η διάρκεια αυτής της κακής εβδομάδας; Μια εβδομάδα ήταν, αυτό ήταν όλο. Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα που εντοπίζετε, το εντοπίζουμε κι εμείς. Η Εθνική δεν χάνεται όμως. Θα γίνει αυτό που πρέπει».

Όσο για την κριτική που δέχεται: «Υπάρχουν άναρθρες κραυγές για τις εντυπώσεις που δεν με αγγίζουν καθόλου. Εγώ όταν μιλάω, δεν υποκρίνομαι, έχω αυτό το κουσούρι. Είμαι αυτό που βλέπετε και σε όποιον αρέσει.Ποιος απεμπόλησε το αυτοδιοίκητο;»

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή