Γραμμένος: “Ο τελικός του κυπέλλου θα γίνει με κόσμο” – Τι συζητήθηκε για τις λέσχες

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος μετά το πέρας της σύσκεψης για τις λέσχες που έγινε στη ΓΓΑ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ 1, Μ. Λυσάνδρου αναφέρθηκε, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο πρέοδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν είναι εφικτός στόχος και για την ΕΠΟ και για την Πολιτεία, από τη στιγμή που έχουμε μόνο ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ, να δούμε τελικό με κόσμο και απάντησε λέγοντας:

«Μιλάτε για τον τελικό του Κυπέλλου; Προφανώς γι’ αυτό είμαι αρμόδιος να μιλήσω. Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει με κόσμο. Είναι ρητή δήλωση» δεσμεύτηκε δημόσια ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Στην ερώτηση αν οι οπαδοί είναι 10.000 απάντησε ότι “θα γίνει με κόσμο”.

Για τη σύσκεψη που προηγήθηκε είπε: «Αυτό που διαπιστώνει κανείς σήμερα είναι η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί ένα νομικό πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία των λεσχών. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη κάθισαν στο τραπέζι σε μία πρώτη προσέγγιση όλων των θεμάτων. Δεν έχει υπάρξει οριστικό τέλος σε αυτό το διάλογο, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η λογική και η κατεύθυνση είναι να εκσυγχρονιστεί όλο αυτό το σύστημα για τις λέσχες των φιλάθλων, 2-3 νομοθετήματα διάσπαρτα. Έχει και άλλα ζητήματα, περισσότερο νομοτεχνικά. Το ζητούμενο είναι αυτό το νομικό πλαίσιο που θα νομοθετηθεί να μπορεί να είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Σήμερα, μεγάλο μέρος του νομοθετήματος αυτού δεν έχει εφαρμοστεί”.

Από την πλευρά του, ο Μηνάς Λυσάνδρου σημείωσε: «Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα και κάποια άλλα τα επεξεργαζόμαστε. Δουλεύουμε πάνω σε ένα λειτουργικό, αποτελεσματικό, εφαρμόσιμο και σύγχρονο πλαίσιο.

Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα οδηγήσει και στην παρουσία των φιλοξενούμενων φιλάθλων στο γήπεδο. Οι μετακινήσεις φέτος έχουν αυξηθεί και στόχος είναι η μετακίνηση και στα υψηλότερης επικινδυνότητας παιχνίδια. Είναι ένας άμεσος στόχος, αλλά όχι βιαστικός. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε και εκεί κάποια στιγμή».

O Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Η θέση μας είναι σταθερή. Οι λέσχες φιλάθλων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στον αθλητισμό. Έχουμε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς για να φτιάξουμε ένα νέο πλαίσιο και ο καθένας στο κομμάτι που του αναλογεί δουλεύει ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα.

Σε ό,τι αφορά στον ένα μήνα προθεσμία για την αναγνώριση των συνδέσμων, έχουμε ενημερώσει την Αστυνομία, που έκανε πάρα πολλή δουλειά, έχουν γίνει σχετικές έρευνες και την αρμοδιότητα έχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή