Γ’ Εθνική: Τέσσερις ομάδες προβιβάζονται στη Football League – Δείτε την απόφαση της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Τέσσερις ομάδες που θα προκύψουν από “ειδικό πρωτάθλημα”, στο οποίο θα μετέχουν οι πρώτοι κάθε ομίλου από τους συνολικά οκτώ θα προβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στη Football League

Αναλυτικά, όσα αναφέρονται στην προκήρυξη της Γ’ Εθνικής:

Προβιβασμός στη Football League

«Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League οι τέσσερις Ομάδες, (οι δύο πρώτες κάθε Ομίλου), που θα προκύψουν από το «ειδικό πρωτάθλημα». Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (04) Ομάδες.
Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Football League για την περίοδο 2020 – 2021 με τους εξής όρους:
α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου και των play-off για τον 8ο Όμιλο. Συνολικά θα πάρουν μέρος οχτώ (8) Ομάδες.
β. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των τεσσάρων (4) Ομάδων ο καθένας ως εξής: Θα γίνει κλήρωση και θα μπουν σε μία κληρωτίδα και τα οκτώ (08) Σωματεία – Πρωταθλητές. Τα τέσσερα (04) πρώτα Σωματεία που θα κληρωθούν θα απαρτίζουν τον ένα Όμιλο και τα υπόλοιπα τέσσερα (04) Σωματεία θα απαρτίζουν τον άλλο Όμιλο.
γ. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας). Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε Όμιλο.
δ. Οι δύο πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.
ε. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2020 – 2021.
στ. Σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην Football League για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων (04) Ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (04) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί, με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π.».

Παραμονή στη Γ΄ Εθνική/Υποβιβασμός στις Ε.Π.Σ.

Για την παραμονή στη Γ΄ Εθνική, η Προκήρυξη αναφέρει για κάθε όμιλο ξεχωριστά: «Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων, οι Ομάδες που θα παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2020 – 2021, είναι αυτές που θα καταλαμβάνουν ανά Όμιλο τις κάτωθι θέσεις:
Στους Ομίλους 1ο, 3ο, 4ο, 5ο και 7ο (14 Σωματεία), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.
Στον 2ο Όμιλο (15 Σωματεία), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.
Στον 6ο Όμιλο (13 Σωματεία), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.
Στον 8ο Όμιλο Κρήτης (9 Σωματεία), θα διεξαχθούν αγώνες play – off σε Όμιλο, με την συμμετοχή των τεσσάρων (04) πρώτων Σωματείων της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης της κανονικής περιόδου, για την ανάδειξη του Πρωταθλητή. Τα υπόλοιπα πέντε (05) Σωματεία της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης της κανονικής περιόδου, θα αγωνιστούν σε αγώνες play – out σε Όμιλο, για τον υποβιβασμό ενός (01) Σωματείου, στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή