Δάρας: Yπέρ της πρότασης Κούγια για 16 ομάδες στης Super League 1

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας σε ραδιοφωνική συνέντευξη τόνισε ότι η πιο σωστή επιλογή για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι να διακοπεί το πρωτάθλημα, ενώ τάχθηκε υπέρ της πρόταση του Αλέξη Κούγια.

Η πρόταση του Αλέξη Κούγια περιλαμβάνει αύξηση των ομάδων της Super League από 14 σε 16 με τον προβιβασμό δύο ομάδων από την Super League 2 και κανέναν υποβιβασμό από την Super League. O Πανιώνιος είναι από τις ομάδες που είναι υποψήφιες για υποβιβασμό και ως εκ τούτου ευνοείται από την πρόταση αυτή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανιωνίου:

Για την πανδημία του κορονοϊού: “Στην πραγματικότητα είναι ένας πόλεμος, ειδικά όταν μιλάμε για κλείσιμο και απαγόρευση κυκλοφορίας και πολύ περισσότερο όταν χρειάζεται να υπάρχει σειρά για να ψωνίζουμε σε φαρμακεία και Σούπερ Μάρκετ. Δυστυχώς είμαστε σε καθεστώς πολέμου και όπως είπε και ο Πρωθυπουργός έχουμε απέναντι μας έναν αόρατο εχθρό που δεν ξέρουμε τι μας φέρνει το αύριο. Καταλαβαίνετε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό αγαθό και το πρώτο από όλα είναι η υγεία μας”.

Για το τι πήγε λάθος στην Ελλάδα: “Εμείς κάναμε το λάθος γιατί έπρεπε να αντιδράσουμε όταν το φαινόμενο εκδηλώθηκε στην Κίνα, είδατε πως υπήρξε διασπορά του κορονοϊού σε όλον τον πλανήτη. Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε κατάσταση πολέμου, δεν ξέρουμε πως να αμυνθούμε γιατί η πραγματική άμυνα είναι η εύρεση του εμβολίου”.

Για το γεγονός ότι έχουν σταματήσει οι προπονήσεις: “Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όταν λέμε ότι δίνουμε στους παίκτες πρόγραμμα εκγύμνασης στα σπίτια τους. Δεν μπορεί να γίνει καμία σοβαρή προπόνηση. Ένας παίκτης επιπέδου Σούπερ Λιγκ που θέλει να επανέλθει στην δράση και είναι υποχρεωμένος να δώσει συνεχόμενα παιχνίδια, δεν μπορεί να επανέλθει μέσα σε 20 ημέρες. Θέλει το ίδιο διάστημα, τουλάχιστον, για να επιστρέψει στην δράση. Πιάσαμε έτσι Ιούνη με Ιούλη και τότε φύγαμε για διακοπές”.

Για το αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα στην Ελλάδα: “Με τα σημερινά δεδομένα και αν βγει αληθινή η πρόβλεψη για δίμηνη αποχή πιστεύω πως το πιο σωστό είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ως έχει και όπως είπε ο κύριος Κούγιας, να ανέβουν δύο ομάδες από την Σούπερ Λιγκ 2, να παραμείνουν οι 14 προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα χρονιά”.

Για το αν θα έχει εξαλειφθεί η απειλή του κορονοϊού: “Εγώ θα κάνω μια ερώτηση σαν γιατρός: Ας υποθέσουμε ότι ξεκινούν οι αγώνες και στην συνέχεια προκύπτουν κρούσματα μεταξύ των παικτών, τότε τι γίνεται; Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, δεν είναι τυχαία η πρόβλεψη του Πρωθυπουργού για δίμηνη αποχή, δεν το είπε τυχαία. Ο κόσμος δεν θα έχει να φάει τον επόμενο μήνα”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή