Δάσκαλος έβαλε μαθητή με καρκίνο να κάθεται μόνος του επειδή πίστευε πως η ασθένεια ήταν μεταδοτική

Print Friendly, PDF & Email

Δεν χωράει ανθρώπινος νους το μέγεθος της ανοησίας ενός παιδαγωγού στην Κίνα που είχε στην απομόνωση έναν καρκινοπαθή μαθητή γιατί πίστευε ότι η ασθένειά του είναι μεταδοτική.

Ο Zhou Xiaozhou διεγνώσθη πέρσι με μη-Hodgkin λέμφωμα, υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και σήμερα είναι υγιής.

Ο 13χρονος μαθητής εγγράφηκε πριν λίγους μήνες, όταν ακόμα υποβαλλόταν σε θεραπεία, στο δημοτικό σχολείο της επαρχίας Φουτσιάν ώστε να βρίσκεται κοντά στους γονείς του.

Πέρα από την ασθένειά του όμως είχε να αντιμετωπίσει και την αήθη συμπεριφορά του δασκάλου του, ο οποίος τον έβαλε να κάθεται μόνος του στο θρανίο, σε απόσταση από τους συμμαθητές του, ενώ του απαγόρευσε να παίρνει μέρος στις εξετάσεις για να μην κολλήσει και τα υπόλοιπα παιδιά!

Ο πατέρας του Zhou Xiongying ενημερώθηκε σχετικά όταν ρώτησε τον γιο του για ποιο λόγο δεν του πήγε βαθμούς για τις ενδιάμεσες εξετάσεις.

Ο μικρός του εξήγησε πως έχει η κατάσταση και εκείνος έξαλλος δημοσίευσε την ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τον γιο του να κάθεται σε ένα θρανίο μόνος του πίσω και μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά.

«Μπορείτε να φανταστείτε τι περνά από το μυαλό του γιου μου κατά τη διάρκεια των 45λεπτων εξετάσεων; Είναι αναγκασμένος να κάτσει εκεί σαν να είναι βλάκας. Πόσο λυπημένος πρέπει να ήταν;», έγραψε.

Είπε επίσης πως τόσο καιρό ο 13χρονος δεν ανέφερε τίποτα στους δικούς του γιατί δεν ήθελε να τους ανησυχήσει.

Ο δάσκαλος που κατείχε επίσης και τη θέση του υποδιευθυντή στο δημοτικό σχολείο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας της Φουτσιάν.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή