Δέκα χρόνια κάθειρξη για τον γκουρού-βιαστή στην Ινδία

Print Friendly, PDF & Email

Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε στην Ινδία ο αμφιλεγόμενος γκουρού ο οποίος την Παρασκευή κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο οπαδών του.

Η ποινή έγινε γνωστή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τη σκιά των βιαιότατων επεισοδίων που προκάλεσαν υποστηρικτές του γκουρού την προηγούμενη εβδομάδα, αφού κρίθηκε ένοχος.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ταραχές, ενώ δεκάδες κυβερνητικά κτήρια και οχήματα πυρπολήθηκαν.

Ο γκουρού Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ είναι ηγέτης της σέκτας Ντέρα Σάτσα Σάουντα, η οποία έχει εκατομμύρια υποστηρικτές στις βόρειες επαρχίες Χαριάνα και Πουντζάμπ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες, προωθεί δικά του διατροφικά προϊόντα και είναι διάσημος για τα αστραφτερά κοσμήματα με τα οποία στολίζεται.

Προκειμένου να αποτραπούν νέες εκτεταμένες ταραχές, χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις πόλεις Ροχτάκ, όπου κρατείται ο γκουρού, και Σίρσα, όπου βρίσκεται το αχανές αρχηγείο της σέκτας.

Η Αστυνομία μάλιστα έχει την εντολή να ανοίξει πυρ εάν χρειαστεί, ενώ δυνάμεις του στρατού περικύκλωσαν το αρχηγείο της σέκτας. Στο συγκρότημα πιστεύεται ότι παραμένει μεγάλος αριθμός οπαδών του γκουρού, μολονότι χιλιάδες άλλοι έχουν αποχωρήσει τις τελευταίες 48 ώρες.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή