Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρχίζουν οι απολογίες για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες

Print Friendly, PDF & Email
Αρχίζει ξανά τη Δευτέρα (9/9) η δίκη της Χρυσής Αυγής με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος Αιγυπτίων αλιεργατών.
Με την Χρυσή Αυγή εκτός κοινοβουλίου συνεχίζεται τη Δευτέρα (9/9) η δίκη για τη δράση της οργάνωσης, που έχει μπει στο στάδιο των απολογιών. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών για την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες για την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων αλιεργατών.Ήταν 12 Ιουνίου του 2012 όταν τέσσερις Αιγύπτιοι αλιεργάτες που εργάζονταν στα καϊκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Πέραμα δέχθηκαν επίθεση στις τρεις τα ξημερώματα από ομάδα 10 ατόμων, που επέβαιναν σε μηχανάκια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα και φωνάζοντας και βρίζοντας κραδαίνοντας ρόπαλα και ξύλα επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρήκαν μέσα στο σπίτι.

Οι τρεις στάθηκαν τυχεροί γιατί ήταν ξάγρυπνοι και κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση, αλλά ο τέταρτος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας και δεν κατάφερε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα – 5 άντρες και 1 δεκαοχτάχρονη γυναίκα – στη Λεωφόρο Σχιστού. Οι δράστες της επίθεσης αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους. Πρόκειται για τους Ευγενικό Μάρκο, Αγριόγιαννη Δημήτρη, Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο, Θωμά Μαριά, Νικητοπούλου Ελένη-Χριστίνα και Αναστάσιο Πανταζή. Ο τελευταίος, είναι ο αποκαλούμενος πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και στην επίθεση σε βάρος των αφισσοκολλητών  του ΠΑΜΕ.

Σημειώνεται, πως το νέο δικαστικό έτος επιφυλάσσει εκτός των υποθέσεων για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και το «χτύπημα» σε μέλη του ΠΑΜΕ, τις απολογίες σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του 2012 της Χρυσής Αυγής. Εκτός του συνολικού ενδιαφέροντος για όσα αναμένεται να ακουστούν στην δικαστική αίθουσα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξηγήσεις του ευρωβουλευτή πλέον Γιάννη Λαγού, τον οποίο όλα τα μέλη της τοπικής Νίκαιας κάλεσαν «αψυχολόγητα» αμέσως μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Ο πρώτος κύκλος των απολογιών

Το αφήγημα της Χρυσής Αυγής και το εύρημα με τα «τρικάκια» αποδομήθηκε με την ολοκλήρωση των απολογιών των 18 κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα. Η «γραµµή» της οργάνωσης, ήθελε το τάγµα εφόδου να κατεβαίνει στο Κερατσίνι για να πετάξει τρικάκια, µε αφορμή την επερχόμενη ομιλία Μιχαλολιάκου, ενώ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο ο Ρουπακιάς έδρασε…μόνος και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν μετά τη δολοφονία ήταν…αψυχολόγητες και με κεντρικό θέμα συζήτησης τους «αγώνες ποδοσφαίρου» και τα «καναρίνια». Ωστόσο, ο όψιμος ισχυρισμός µε τα τρικάκια, που εμφανίστηκε χρόνια πολύ καιρό μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν «στάθηκε» στο δικαστήριο, αφού κανείς εκ των κατηγορουμένων δεν θυμόταν σε ποιο τυπογραφείο εκτυπώθηκαν, δεν υπήρχε καμία απόδειξη αγοράς, ενώ η απολογία του ταμία της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γ. Τσακανίκα «τίναξε» στον αέρα τον ισχυρισμό, αφού εξήγησε πως «εμείς πάντα τυπώναμε στη Σαλαμίνα, δεν ήξερα τίποτα για τρικάκια εκείνο το βράδυ».

Πηγή: ethnos

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή