Δεκάδες νεκροί έπειτα από κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα, μεταξύ αυτών ένα παιδί

Print Friendly, PDF & Email

Περίπου 30 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την κατάρρευση οδογέφυρας έξω από τη Γένοβα, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δήλωση του υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Μεταφορών Ρίξι είχε κάνει λόγο για 22 νεκρούς. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται κι ένα μικρό παιδί.

Τέσσερα άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ANSA, ενώ σε τουλάχιστον 13 ανέρχονται οι τραυματίες.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί, με τον επικεφαλής της περιφέρειας της Λιγουρίας να δηλώνει νωρίτερα πως ο απολογισμός θα αυξηθεί σημαντικά.

Η οδογέφυρα, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο A10, λίγο έξω από την πόλη, κατέρρευσε στη 1μμ (ώρα Ελλάδας), σε ώρα αιχμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είκοσι περίπου αυτοκίνητα από τη γέφυρα Μοράντι έπεσαν από ύψος 50 μέτρων. Το κομμάτι της γέφυρας που αποκολλήθηκε και συνετρίβη εκτιμάται ότι είναι μήκους περίπου 200 μέτρων, καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω της και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που βρίσκονταν πάνω της. Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 1.182 μέτρα.

Ένα μεγάλο τμήμα της οδογέφυρας έχει καταρρεύσει, καθώς και οι δυο λωρίδες συνετρίβησαν στο έδαφος. Οι πυροσβέστες καταβάλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν ανθρώπους μέσα από τόνους μπάζων, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούγονται ουρλιαχτά και φωνές που καλούν σε βοήθεια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μεταβαίνει το απόγευμα στον τόπο της τραγωδίας. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την κατάσταση, και ευχαρίστησε τους 200 πυροσβέστες, καθώς και όλους τους υπόλοιπους ήρωες όπως ανέφερε, που προσπαθούν να σώσουν ζωές στο σημείο. Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της πυροσβε στικής βρίσκονται ο Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι.

“Θα πληρώσουν μέχρις ενός”

«Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν γίνει εργασίες συντήρησης, αλλά αυτό δεν μπορεί να ευσταθεί… Τέτοιες τραγωδίες δεν μπορούν να συμβαίνουν σε μια πολιτισμένη χώρα όπως η Ιταλία. Η συντήρηση αποτελεί προτεραιότητα, και όλοι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν μέχρις ενός» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, την ώρα της τραγωδίας ομάδα τεχνικών της εταιρείας διαχείρισης της γέφυρας (Autostrade per l’Italia) εκτελούσε έργα συντήρησης.

Έως στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την κατάρρευση της οδογέφυρας, αλλά τα ιταλικά ΜΜΕ πιθανολογούν ότι πρόκειται για κακοτεχνία. Mάρτυρας υποστήριξε ότι είδε κεραυνό να χτυπά την οδογέφυρα. H γέφυρα Μοράντι εγκαινιάστηκε το 1967, ωστόσο εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή