Δεκτό το αίτημα Αυγενάκη – Στα μέτρα στήριξης ΕΠΣ, σωματεία, ποδοσφαιριστές

Print Friendly, PDF & Email

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι έγινε δεκτό το αίτημά του από τους αρμοδίους Υπουργούς για κατ’ εξαίρεση ένταξη στα Μέτρα Στήριξης φορέων και προσώπων της αθλητικής οικογένειας που δεν έχουν ήδη συμπεριληφθεί, ήτοι των Ενώσεων, των σωματείων και των ποδοσφαιριστών, για τους οποίους προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια.

Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνονται πλέον:

• Αθλητικά σωματεία και Ενώσεις που χρησιμοποιούν μεν διαφορετικούς ΚΑΔ από τους οριζόμενους σε προστασία, ωστόσο, διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στον ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

• Οι επαγγελματίες αθλητές που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των SL1, SL2 και FL, κατ’ εξαίρεση δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ», με προσδιορισμό των κριτηρίων υπαγωγής τους σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων.

• Οι αθλητές ΑμεΑ, που, όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους.  Να ενταχθούν στα μέτρα που μόλις χθες εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, ιδίως ως προς τα άτομα με αναπηρία.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Αυγενάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή