«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάρουμε πίσω την υπογραφή μας για την αναδιάρθρωση»

Print Friendly, PDF & Email

Ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ και αναφέρθηκε φυσικά στο φλέγον θέμα της αναδιάρθρωσης τονίζοντας πως πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία που έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του στην ΕΡΑ:

Για την ουδέτερη στάση του Παναιτωλικού στο θέμα της αναδιάρθρωσης που επανήλθε πρόσφατα:

Δεν είμαστε ούτε ουδέτεροι ούτε αποστασιοποιημένοι. Όταν έγινε η πρόταση να πάμε στον υπουργό για το θέμα της αναδιάρθρωσης ήμασταν κάθετα αντίθετοι. Έχουμε υπογράψει και πρέπει να κρατήσουμε αυτό που έχουμε υπογράψει. Δεν μπορούμε να αλλάζουμε από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν πρέπει την τελευταία στιγμή να γίνονται αλλαγές αυτού του είδους.

Σαν Παναιτωλικός το ζήσαμε αυτό την πρώτη χρονιά που ανεβήκαμε στη Super League και πέσαμε. Ήταν Μάρτης μήνας που αλλάξαμε τον κανονισμό που ίσχυε τότε, να υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν είχαν τακτοποιήσει τα οικονομικά τους και δεν αδειοδοτούνται. Πέσαμε εμείς και έμειναν ομάδες που είχαν πρόβλημα. Πράγματα που ούτε φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνουν και όμως έγιναν και σε βάρος μας. Οπότε για κανένα λόγο δεν θέλω σήμερα να πάμε ενάντια σε κάτι που έχουμε υπογράψει από το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι την υπογραφή μας δεν έχουμε κανένα λόγο να την πάρουμε πίσω και δεν έχω συνηθίσει να κάνω κάτι τέτοιο.

Αν δεν είχε διασφαλίσει την παραμονή του ο Παναιτωλικός, θα είχε την ίδια θέση;

Όχι δεν θα ζητούσα κάτι άλλο. Για να ξέρετε και το ιστορικό, όταν ξεκίνησε παλιότερα η συζήτηση για μείωση των ομάδων και είχε έρθει και σχετική πρόταση της Nova, ο Παναιτωλικός ήταν πάντα υπέρ των 16. Δεν θεωρούμε ότι ο αριθμός των ομάδων είναι αυτός που θα σώσει το ποδόσφαιρο. Το ίδιο είπαμε και στον υπουργό όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις, αλλά η απάντησή του ήταν «ή 14 ή δεν γίνεται συμφωνία». Είμαστε από τις ομάδες που κινδυνεύαμε να βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις και να απειλούμαστε με υποβιβασμό, όμως ψηφίσαμε υπέρ των 14 επειδή είχαμε μια καλή συμφωνία για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αν θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα με 14 ομάδες;

Εξακολουθώ να λέω ότι ούτε με 14 ούτε με 16 ομάδες αλλάζει κάτι. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι ομάδες έχουμε. Τηρούνται οι κανονισμοί; Τηρείται το οικονομικό Fair Play; Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες ομάδες, όχι οι μικρές. Αν λείψουν δύο μικρές τι έγινε; Θα σταματήσουν οι γκρίνιες και τα κονταροχτυπήματα των μεγάλων; Ή το πολεμικό κλίμα που βλέπουμε συχνά στα γήπεδα; Δεν θα σταματήσουν. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε αυτά που αποφασίζουμε κι αυτά που υπογράφουμε. Έχουμε υπογράψει για 14 και πρέπει να σεβαστούμε την υπογραφή μας. Δεν μπορεί να λέμε «ψηφίζω κάτι κι αν δεν είναι καλό για εμάς θα το βολέψουμε. Θα πάμε στην ΕΠΟ, θα πάμε στον υπουργό και θα το αλλάξουμε». Ε, αυτό δεν είναι καλό ούτε για τις επιχειρήσεις που λέγονται ΠΑΕ, ούτε για το ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή