“Δεν ήταν εσκεμμένο το πάτημα του Μπα στο Μακέντα, σωστά αποφάσισε ο διαιτητής”

Print Friendly, PDF & Email

Τις αποφάσεις του Γκεστράνιους να μη δώσει πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ούτε στο μαρκάρισμα του Καμαρά στον Μπουζούκη, αλλά ούτε και στο πάτημα του ποδιού του Μακέντα από το Μπα, δικαιολογεί ο κριτής του Master Ref, Kώστας Ακρίδας.

Καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου στο Άρης – ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, προβλημάτισε, όμως, ο Τάσης στον αγώνα ΑΕΚ – Παναιτωλικός.

Αναλυτικά: 

Αγώνας: ΟΦΗ – Βόλος 1-2, Διαιτητής: Τζοβάρας, Διαιτητής VAR: Κομίνης, Kριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 35′ δεν υπάρχει χέρι του Λύρατζη στο ξεκίνημα της φάσης που κατέληξε στο πρώτο γκολ του Βόλου.

Στο 52′ δεν υπάρχει πέναλτι στην διεκδίκηση της μπάλας από τον Οικονόμου στον Φιγκερέιδο. Σωστά δεν δόθηκε παράβαση.

Στο 81′ σωστά δόθηκε η κίτρινη κάρτα στον Τσίγγα του Βόλου.

Στο 91′ σωστή η κίτρινη κάρτα στον Γκαραβέλη για καθυστέρηση.

Στο 92′ σωστή η κίτρινη κάρτα στον Φιγκερέιδο για επικίνδυνο παίξιμο.

Πολύ καλή η διαιτησία. Σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών, όμως όταν δίνεται φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή Ο διαιτητής πρέπει να είναι στραμμένος στον παίκτη που χτυπά το φάουλ και να βλέπει που θα κατευθυνθεί η μπάλα. Ο διαιτητής είχε την πλάτη γυρισμένη στον παίκτη που χτυπάει το φάουλ χωρίς να ελέγξει τι γίνεται πίσω του και κοιτούσε μόνο την κατεύθυνση της μπάλας.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Αρης – ΠΑΟΚ 4-2, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Διαιτητής VAR: Mανούχος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο πρώτο χρονικά ντέρμπι της χρονιάς, είχαμε, κατά γενική ομολογία, μια καλή διαιτησία από τον Τάσο Παπαπέτρου και το πιο σημαντικό είναι ότι κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Στο 47′, στο τρίτο γκολ του Άρη, ο σόρερ Ρόουζ δεν έρχεται σε επαφή με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Ζίβκοβιτς, ο οποίος χάνει την μπάλα. Σωστά μέτρησε το γκολ.

Από εκεί και πέρα είχαμε δύο πτώσεις που ζητάνε κάποια παράβαση οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στην πτώση του Γιαννούλη στο 42′, όταν πέρασε από τον Σάσα και έπεσε στην μεγάλη περιοχή και στην πτώση του Σφιντερσκι στο 66′ έπειτα από επαφή με τον τερματοφύλακα του Άρη δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι. Και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ πέφτουν στα πόδια των παικτών του Άρη. Σώστα ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση.

Στο 49′ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Φετφατζίδη αφού ήταν σε θέση οφσάιντ όπως υποδείχθηκε από τον δεύτερο βοηθό Απτόσογλου. Η απόφαση διατηρήθηκε και μετά την επικοινωνία του διαιτητή με τον VAR.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 2-1, Διαιτητής: Κουτσιαυτής, Διαιτητής VAR: Ζαχαριάδης, Kριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 39′ κακώς δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες για παρατεταμένο τράβηγμα σε αντίπαλό του.

Στο 87′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου σε μαρκάρισμα στον Βέλλιο, απόφαση ου διατήρησε και μετά την επικοινωνία που είχε με τον VAR, χωρίς όμως να κάνει on field review. Δεν διαπίστωσα καμία παράβαση πέναλτι. Από τα ριπλέι που είδα δεν φαίνεται πουθενά παράβαση. Κακώς ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και κακώς δεν πήγε στο VAR για να ξαναδεί τη φάση.

Βαθμολογία: 7.50

Αγώνας: ΑΕΚ Παναιτωλικός 3-1 Διαιτητής: Τάσης, Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 26′ ο Σαμπανάτζοβιτς πέφτει μετά από μαρκάρισμα του Ταχάρ. Ο διαιτητής δεν καταλογίζει παράβαση και στη συνέχεια πηγαίνει στο VAR για να ξαναδεί τη φάση. Αλλάζει απόφαση και δίνει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη φάση, διότι ο Σαμπανάτζοβιτς βρίσκεται ο μίσος μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού ενώ τα πόδια του είναι έξω από αυτήν. Η παράβαση φαίνεται να έχει γίνει στα πόδια άρα θεωρώ ότι παρόλο που έγινε χρήση του VAR ο διαιτητής πήρε λάθος απόφαση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε παράβαση που διαρκεί. Πιστεύω ότι με την χρήση του VAR έπρεπε να δοθεί φάουλ. Όμως δεν θεωρώ ότι είναι εξωφθαλμο λάθος καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση ακόμα και μετά την χρήση του VAR.

Στο δεύτερο πέναλτι που κερδίζει η ΑΕΚ στο 82′ ο Λιβαγια έπεσε στην περιοχή ύστερα από μαρκάρισμα του Γιοβάνοβιτς. Αρχικά ο διαιτητής δεν καταλογίζει παράβαση. Στη συνέχεια πηγαίνει στο VAR, ξαναβπέπει τη φάση και δίνει πέναλτι. Είναι λάθος του διαιτητή ότι δεν έδωσε κατευθείαν πέναλτι. Είναι μια ξεκάθαρη παράβαση που έπρεπε να καταλογιστεί χωρίς την βοήθεια της τεχνολογίας.

Στον πρόσθετο χρόνο σωστά ο β΄βοηθός, Κόλλιας, υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ το Βέρντε, το γκολ του οποίου δεν μετρά.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Ξάνθη – ΑΕΛ, Διαιτητής: Τσαγκαράκης, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Kριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 54′ ο Ουάρντα σουταρε η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Ξάνθης και απομακρύνθηκε, ο Ουάρντα διαμαρτυρήθηκε για χέρι αλλά δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 61′ μετά από φάουλ της Ξάνθης ο Καρασαλίδης έπεσε στην περιοχή της ΑΕΛ αλλά και εδώ ο διαιτητής σωστά δεν έδειξε κάποια παράβαση.

Το παιχνίδι σωστά ξεκίνησε και σωστά τελείωσε παρά τον αέρα. Με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα από τον Τσαγκαράκη είναι ένας διαιτητής που μπορεί να αφήσει εποχή στην ελληνική διαιτησία.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Πανιώνιος – Λαμία 0-1, Διαιτητής Βάτσιος, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 27’είχαμε την αποβολή του Ντάνι Μπεχαράνο  για εκτός φάσης χτύπημα στον Τσιλούλη. Υπήρξε σωστή χρήση του VAR (οn field review), για κάτι που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή. Σωστή η αποβολή με απευθείας κόκκινη.

Σωστή η κίτρινη κάρτα στον Αραμπούλι για “θέατρο” στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο παίκτης του Πανιωνίου φάνηκε να θέλει να κερδίσει πέναλτι με πτώση στη περιοχή της Λαμίας.

Έγιναν κάποια μικρολάθη που δεν επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο διαιτητής ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, είχε σωστή συνεργασία με τους δύο βοηθούς. Σε ένα δύσκολο παιχνίδι διότι μια ομάδα έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Ολυμπιακός – Παναθηναικός 1-0, Διαιτητής: Γκεστράνιους, Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Kριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 10′ σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Καμαρά και τον Μπουζούκη στην περιοχή του Ολυμπιακού ο παίκτης των γηπεδούων διώχνει την μπάλα και μετά φαίνεται να υπάρχει η επαφή του ποδιού του με το πόδι του παίκτη παίκτη του Παναθηναϊκού. Ο διαιτητής πήγε στο VAR, είδε ξανά τη φάση και διατήρησε την απόφασή του να μην υποδείξει παράβαση.

Στο 19′ ο Χατζηγοβάννης φλέρταρε με την κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη, αλλά πιστεύω ότι ήταν κόκκινη.

Στο 27′ σωστά με υπόδειξη του β’ βοηθού από τη Φινλανδία δεν μέτρησε το γκολ του Γιόχανσον καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 32′ σε επίθεση του Παναθηναϊκού υπάρχει τζαρτζαρισμα ώμο με ώμο του Τσιμίκα και του Γιόχανσον. Δεν υπήρξε παράβαση κάτι σωστά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 39′ σωστά η κίτρινη στον Ινσούα για επικίνδυνο παιχνίδι.

Στο 51′ το πάτημα του Μπα στον Μακέντα δεν είναι εσκεμμένο. Έχασε την μπάλα ο παίκτης του Ολυμπιακού, πάτησε γερά το πόδι του για να μην χάσει την ισορροπία του και πέσει στο έδαφος. Η μπάλα έχει φύγει, δεν διεκδικείται από τους δύο ποδοσφαιριστές και διώχνεται από άλλο αμυντικό. Ο διαιτητής πήγε στο VAR για να ξαναδεί τη φάση και σωστά διατήρησε την αρχική απόφασή του και δεν έδωσε πέναλτι.

Γενικά είχαμε μια καλή διαιτησία και στον πειθαρχικό έλεγχο και στην εφαρμογή κανονισμών, δεν υπήρχαν εντάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα βοήθησαν και οι παίκτες σε αυτό και είχαμε ένα ήσυχο ντέρμπι.

Βαθμολογία: 8.20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή