AEK: «Δεν είμαστε δις υπότροποι, παράλογη η διάταξη για τα καπνογόνα»

Print Friendly, PDF & Email

Την επιχειρηματολογία της για τη μείωση της ποινής των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που της επέβαλε το πειθαρχικό όργανο της Super League ανέπτυξε την Πέμπτη (5/10) στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε ως δις υπότροπη για άναμμα καπνογόνων και αν η ποινή της δεν μειωθεί θα φιλοξενήσει χωρίς θεατές στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης χαρακτήρισαν παράλογη την εν λόγω διάταξη τονίζοντας πως σε υποτροπές για ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων ή είσοδο οπαδών στο γήπεδο και επεισόδια δεν προβλέπονται ανάλογες ποινές έδρας. Επίσης, σύμφωνα με τη γραμμή της ΑΕΚ, η Ένωση δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί δις υπότροπη διότι στις δύο πρώτες περιπτώσεις, που οι οπαδοί της άναψαν καπνογόνα, δηλαδή στις αναμετρήσεις με ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία έπαιζε εκτός έδρας, και υποστήριξε πως δεν είχε την ευθύνη για τον έλεγχο των συγκεκριμένων οπαδών.

Αφού ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, παρουσίασε βίντεο στους δικαστές με το άναμμα των καπνογόνων στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, όπου φαίνεται ότι δεν υπήρξε καμία ρίψη στον αγωνιστικό χώρο, ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε έναν κανονισμό δοτό, από την FIFA και την UEFA, αφού δυστυχώς δεν μας εμπιστεύονται και δεν μας ρώτησαν καν! Είναι μια διάταξη παντελώς παράλογη.

Πρέπει η απόφασή σας να εξορθολογήσει αυτές τις εσφαλμένες διατυπώσεις. Διαφορετικά, θα πρέπει να πούμε στους οπαδούς μας, αν είναι να ανάψουν τον πυρσό, καλύτερα να τον πετάξουν μέσα, αφού στην υποτροπή για ρίψεις δεν προβλέπεται ποινή έδρας!

Η έκδοση των εισιτηρίων, η πώληση, το ποιος μπαίνει μέσα και αν έχει πάνω του πυρσό, η φύλαξη, όλα είναι ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας.

Για εμάς, η πρώτη φορά ήταν στα Γιάννινα που άναψαν 8 πυρσούς και πληρώσαμε 4.000 ευρώ πρόστιμο. Στο Περιστέρι με τη Λαμία είχαμε 4 πυρσούς και πληρώσαμε 8.000 ευρώ πρόστιμο. Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης. Πήγαν μόνοι τους, μεμονωμένα. Και τον σωματικό τους έλεγχο τον έκαναν οι γηπεδούχοι, όχι ο φιλοξενούμενος, δηλαδή η ΑΕΚ. Δεν είναι δυνατόν εκείνοι οι δύο αγώνες, να οδηγήσουν σε εξοντωτική ποινή στον τρίτο αγώνα.

Στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, ακόμα και ο έμπειρος σπίκερ της Nova κατά την είσοδο των ομάδων, μίλησε για εξαιρετική, εορταστική ατμόσφαιρα. Χαρακτήρισε έτσι αυτό για το οποίο τιμωρηθήκαμε με 2 αγωνιστικές!

Ήταν ένα υποδειγματικό ντέρμπι και χάναμε και 2-0! Ήταν εξαιρετική η φιλοξενία και δεν ειπώθηκε το παραμικρό από τον Ολυμπιακό.

Η απόφασή σας είναι πολύ σημαντική και ως οδηγία από εδώ και πέρα. Δεν μπορούν να είναι ισότιμοι δύο εκτός έδρας αγώνες με ελάχιστα καπνογόνα, με έναν αγώνα εντός έδρας που ήταν και ντέρμπι».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή