Δεν κάνει πίσω ο Βασιλειάδης, δεν κάνουν πίσω οι ΠΑΕ, στον αέρα η Super League!

Print Friendly, PDF & Email

Όπως αναμενόταν δεν προέκυψε συμφωνία στη συνάντηση πιου είχαν στη ΓΓΑ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης με τον πρόεδρο της Super League, Ευ. Μπαταγιάννη και τους Γκαγκάτση, Μποροβήλο, Κωστούλα και Σπανό.

Η απόφαση του ΔΣ του συνεταιρισμού, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή, ήταν ομόφωνη. Η πρόταση Βασιλειάδη για χρηματοδότηση των ομάδων μέσω ΕΡΤ με την προϋπόθεση στη σεζόν 2019-2020 να υπάρξουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες με 12 ομάδες έκαστη και μία ημιεπαγγελματική, επίσης με 12 ομάδες, απορρίφθηκε.

Η αντιπρόταση της Λίγκας προς τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι για πρωτάθλημα με 14 ομάδες από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με υποβιβασμό τριών ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα και προβιβασμό μόλις μίας ομάδας από τη Football League.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ότι “δεν εκβιάζουμε, αλλά είναι κομβικός ο αριθμός των ομάδων”, ζητώντας σοβαρότητα από την πλευρά των παραγόντων.

«Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές αποφάσεις προς το θεσμικό, αυτό το πλαίσιο θεωρώ πως δεν είναι βιώσιμο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει τα πλαίσια στα οποία συζητάμε. Οι αποφάσεις που οφείλει η Λίγκα να πάρει είναι δύσκολες, αλλά αντίστοιχες με τις δυσκολίες των στιγμών. Αν και τώρα δεν παρθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν», ανέφερε ο κ.Βασιλειάδης.

Αγκάθι στο σώμα του συνεταιρισμου είναι οι «άστεγες» ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία), οι οποίες απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τη Football League.

«Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Football League πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνε προς τα κάτω. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα» τόνισε.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή