“Ο ΚΑΠ δεν προβλέπει πειθαρχικό έλεγχο για διαπιστευμένους φιλάθλους στα αποδυτήρια”

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι «ερυθρόλευκοι» απειλούνται με ποινή κεκλεισμένων των θυρών.

Κατά την απολογία, ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, κ. Χατζησαββάογλου υποστήριξε πως στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται πως παίκτης της αποστολής του ΠΑΟΚ πέταξε μπουκάλι στους αστυνομικούς και ότι καλώς δεν έχει κληθεί σε απολογία, διότι ο παρατηρητής δεν αναφέρει το γεγονός στην έκθεσή του.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να υπάρξει ποινή της ομάδας μόνο για τα υβριστικά συνθήματα, αφενός γιατί δεν προβλέπεται στον ΚΑΠ πειθαρχικός έλεγχος για διαπιστευμένους φιλάθλους στα αποδυτήρια, αφετέρου γιατί ο παρατηρητής δεν είδε ιδίοις όμμασι τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ο τραυματισμός του αστυνομικού

“Όπως αναφέρεται στην κλήση, οι οπαδοί με διαπιστεύσεις εξύβριζαν, έριξαν μπουκάλι με νερό και ότι απρόκλητα επιτέθηκαν στην αστυνομία, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Ο παρατηρητής όμως δεν έχει δικαίωμα να γράψει κάτι που δεν το αντιλήφθηκε με τις αισθήσεις του. Μου είπε, ότι του είπε ο αστυνομικός ότι τραυματίστηκε από τα επεισόδια. Κανονιστικά η έκθεση αστυνομίας απαγορεύεται να ληφθεί υπόψη”, σημείωσε ο κ. Χατζησαββάογλου.

Οι διαπιστευμένοι φίλαθλοι στα αποδυτήρια

Οσο για το γεγονός ότι υπήρξε είσοδος διαπιστευμένων φιλάθλων στα αποδυτήρια ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού επικαλέστηκε το γράμμα του κανονισμού και τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να ελεγχθούν πειθαρχικά για αυτήν την πράξη: “Η είσοδος φιλάθλων με διαπιστεύσεις στα αποδυτήρια είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη από τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Από τη στιγμή που ο κανονισμός τιμωρεί την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, δεν γίνεται να ελεγχθούμε πειθαρχικά για το συγκεκριμένο”.

Η μαρτυρία Καραπαπά

Ως μάρτυρας από την πλευρά του Ολυμπιακού κατέθεσε, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς: «Ημουν παρών όταν έφτασαν οι αποστολές. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προκάλεσαν κι έτσι άρχισε. Κανείς δεν ακούμπησε παίκτη του ΠΑΟΚ. Δεν πέταξε κανένας κάτι στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν τον είδα. Ρώτησα τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά και μου είπε ότι κάποιος του είπε ότι τραυματίστηκε αστυνομικός.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ κανείς δεν την ακούμπησε. Δεν την πλησίασε. Ήταν πολύ μικρή η διάρκεια των γεγονότων. Στο ημίχρονο κανείς διαπιστευμένος δεν έφτασε στα αποδυτήρια. Σε εκείνο το σημείο είναι οι ηλεκτρολόγοι, η αθλητική βία. Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε στο ημίχρονο, όλα αυτά είναι μυθεύματα του ΠΑΟΚ.

Δεν καταγγέλλεται από κάποιον ότι έγινε τίποτα στα αποδυτήρια, μόνο ο Σαραϊδάρης που τραβούσε τις πόρτες. Του είπαμε, τι κάνεις εδώ; Ούτε πειράχτηκε κανείς. Τα βίντεο λένε αυτό που λέμε κι εμείς. Ότι δεν έγινε τίποτα. Ο Σαραϊδάρης έσπρωξε έναν αστυνομικό και άνθρωπος του ΠΑΟΚ ο κ. Καρυπίδης τον τράβηξε μέσα και του είπε “τι κάνεις εδώ…”».

Η… παράλυτη πόρτα

Σε ό,τι αφορά στην πόρτα που δεν άνοιξε για να περάσει το πούλμαν με συνέπεια οι δύο αποστολές να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη διαδρομή ως τα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού υποστήριξαν τα εξής:

«Η πόρτα ήταν παράλυτη και είχαν ενημερωθεί οι Αστυνομικές δυνάμεις. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε την πόρτα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Έπρεπε να κάνουμε μια προσπάθεια να τη στηρίξουμε, ενημερώσαμε τον παρατηρητή και την αστυνομία μία ώρα πριν, ότι η πόρτα είναι παράλυτη και δεν μπορεί να ανοίξει… Η Αστυνομία έβαλε τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ σε εκείνο το σημείο. Και ο Ολυμπιακός την ίδια διαδρομή ακολούθησε».

Σημειώνεται ότι η απόφαση αναμένεται να βγει εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή