Δεν υπάρχει πέναλτι στον Μποτία, ούτε επιθετικό φάουλ στο 2ο γκολ της ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», σύμφωνα με τον κριτή του Master REF, Ηρακλή Τσίκινη, ο οποίος για τις δύο φάσεις που προκάλεσαν αρκετές συζητήσεις τόνισε ότι δεν υπάρχει πέναλτι του Βράνιες στον Μποτία στο 17’ και πως είναι καθαρό το δεύτερο γκολ της «Ενωσης».

Αντίθετα, σημαντικά λάθη υπήρξαν στους «Ζωσιμάδες», με τον βοηθό Καλφάκη να μην σημειώνει σε θέση offside τον Πέλκα στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ σύμφωνα με τον έτερο κριτή του Master REF, Κώστα Ακρίδα, ο Τζήλος δεν έδωσε δύο πέναλτι στον Παναθηναϊκό στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Μετά από τόσα που είχαν ακουστεί όλη την εβδομάδα μέσα σε ένα «εκρηκτικό» κλίμα, τις ανακοινώσεις, την πίεση των ΜΜΕ και την επίθεση κατά του πατέρα του θεωρώ ότι η απόδοση του Παπαπέτρου σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Προσπάθησε να παίξει το 50-50. Του δίνω εύσημα που κατάφερε να συγκεντρωθεί. Καλή ήταν η παρουσία τόσο των βοηθών του όσο και του τέταρτου Σιδηρόπουλου.

Το αρνητικό ήταν ότι σφύριζε αρκετά και έκοβε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ μέχρι το 28’ δεν είχε δείξει κίτρινη κάρτα παρότι υπήρξαν περιπτώσεις που θα μπορούσε να το κάνει.

Στο 17’ υπήρξε ένα στιγμιαίο κράτημα του Βράνιες στον Μποτία στην περιοχή της ΑΕΚ. Είναι μία δύσκολη φάση, όμως θα συμφωνήσω με τον διαιτητή ότι δεν υπάρχει κάτι, καθώς ήταν κοντά στη φάση. Επιπλέον, ο αμυντικός του Ολυμπιακού δεν είχε καλό πάτημα με αποτέλεσμα να αρχίζει η πτώση του πριν το κράτημα του αντιπάλου του.

Στο 20’ το τάκλιν του Μποτία στον Μασούντ είναι καθαρό, με τον Ιρανό να πέφτει θεαματικά μήπως πάρει πέναλτι.

Στο 69’ ο Σισέ διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή έπειτα από κεφαλιά του Μασούντ.

Στο 94’ είχαμε πάρα πολύ δύσκολη φάση. Κατά τη δική μου εκτίμηση ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει επιθετικό φάουλ, αλλά θα μπορούσε να συνεχίσει το ματς, όπως κι έκανε. Οτι και να έδινε θα υπήρχε αντίδραση.

Δεν μπορούμε να του χρεώσουμε λάθος, καθώς ναι μεν υπάρχει επαφή του Γιακουμάκη με τον Μποτία, αλλά πρόκειται για τζαρτζάρισμα κι όχι για κάποιο τράβηγμα ή σπρώξιμο. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν δίνεται κάτι σε παρόμοιες φάσεις.

Τέλος, ο Μποτία έπρεπε να δει απευθείας κόκκινη κάρτα και όχι δεύτερη κίτρινη για τον σπρώξιμό του στον διαιτητή του αγώνα».

Βαθμολογία: 8,30 (Καλός, αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης)

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Στο 9’ ο Πέλκας σκοράρει από αντικανονική θέση, καθώς βρίσκεται εκτεθειμένος μετά την κεφαλιά του Πρίγιοβιτς σε σέντρα του Μακ.

Στο 13’ δεν υπάρχει πέναλτι για χέρι έπειτα από σουτ του Βιερίνια, ενώ στο 46’ ο Σάκχοφ απομακρύνει καθαρά την μπάλα από την περιοχή του ΠΑΟΚ.

Ο Κουτσιαύτης ήταν καλός σε γενικές γραμμές, με τον Καλφάκη να κάνει το μεγάλο λάθος στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ».

Βαθμολογία: 8,20 (Ικανοποιητική απόδοση με λίγα σημεία τα οποία επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 0-0, Διαιτητής: Τζήλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο 32’ υπάρχει πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Τσοκάνης φαίνεται να βρίσκει με το σώμα τον Χατζηγιοβάνη, ενώ και στο 34’ υπάρχει παράβαση στην περιοχή του Παναιτωλικού, καθώς ο Βασιλούδης σπρώχνει στον αέρα τον Αλτμαν».

Βαθμολογία: 7,80 (Ενα ξεκάθαρο διαιτητικό σφάλμα)

Αγώνας: Λαμία-Ατρόμητος 1-1, Διαιτητής: Σκουλάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Κακώς ο Ατρόμητος ζητάει πέναλτι για χέρι του Μπούτνικ στο 65’, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντιγκινί, καθώς το χέρι του παίκτη της Λαμία βρίσκεται εκτός περιοχής. Ορθώς ο Μπούτνικ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα».

Βαθμολογία: 8,00 (Ικανοποιητική απόδοση με σημαντικά σημεία τα οποία επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: ΑΕΛ-Πανιώνιος 0-0, Διαιτητής: Κουμπαράκης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Στο 88’ δεν υπάρχει κάποιο πέναλτι για την ΑΕΛ. Επειτα από σέντρα του Λεοζίνιο ο Παπαγεωργίου διώχνει καθαρά την μπάλα».

Βαθμολογία: 8,20 (Ικανοποιητική απόδοση με λίγα σημεία τα οποία επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 1-1-, Διαιτητής: Νεοφυτιάδης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Μια χαρά τα πήγε ο Νεοφυτιάδης στην Τρίπολη. Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα».

Βαθμολογία: 8,20 (Ικανοποιητική απόδοση με λίγα σημεία τα οποία επιδέχονται βελτίωση)

Αγώνας: Λεβαδειακός-Κασσιόπη 2-0, Διαιτητής: Μάνταλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Πολύ καλός ο Μάνταλος. Δεν είχε κάποια αμφισβητούμενη φάση ο αγώνας».

Βαθμολογία: 8,30 (Καλός, αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης)

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή