Δεν υπάρχει πέναλτι στον Μπουχαλάκη, κακώς δεν μέτρησε το γκολ του ΠΑΟΚ

Print Friendly, PDF & Email

Δύο φάσεις ήταν οι πιο σημαντικές στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΛ, σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, Hρ. Τσίκινη. Η φάση που ζητάει πέναλτι η ΑΕΛ είναι “στην κρίση του διαιτητή”, ενώ το γκολ του ΠΑΟΚ κακώς δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Μάτος.

Ο Τσίκινης θεωρεί ότι η φάση που κέρδισε πέναλτι η ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη αποτελεί “γκρίζα ζώνη”.

Ο Ν. Μιντιούρης ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πέναλτι στο κράτημα του Μπουχαλάκη στην περιοχή του Πανιώνιου, ενώ ο Κ. Ακρίδας κάνει λόγο για δύο πέναλτι, ένα για κάθε ομάδα, που δεν δόθηκαν, στον αγώνα Ατρόμητος – ΟΦΗ και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι στις δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Σενκεφελντ στον αγώνα Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά:

Βαθμολογία 8.20

Αγώνας: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1 Διαιτητής: Κομίνης, Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 48′ η πρώτη φάση, που ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός του Μασούρα στον Μπουχαλάκη, υπάρχει τράβηγμα του Μασούρα, όμως δεν έχει ξεκινήσει η εκτέλεση του κόρνερ ο διαιτητής. Kακώς δεν σταμάτησε την εκτέλεση και άφησε την φάση να εξελιχθεί. Θα έπρεπε να σταματήσει την εκτέλεση του κόρνερ και να παρατηρήσει τον Μασούρα με κίτρινη κάρτα. Παράβαση πέναλτι δεν υπήρχε καθώς η μπάλα δεν ήταν στο παιχνίδι. O Κομίνης έκανε χρήση VAR και επιβεβαίωσε την αρχική απόφασή του.

Στο 53′ σωστά δόθηκε το πέναλτι του Ολυμπιακού διότι στην σέντρα που επιχειρεί ο Γκασπάρ ο Παπανικολάου κάνει τάκλιν να σταματήσει την μπάλα όμως το χέρι του δεν βρίσκεται σε φύσικη θέση και μεγαλώνει την περιφέρεια του σώματός του με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στο χέρι του και να αλλάξει κατεύθυνση. Κατόπιν επικοινωνίας με τον VAR διατήρησε την απόφασή του.

Σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Κομίνη ήταν καλή. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τις δύο ομάδες.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: Ατρόμητος-ΟΦΗ 2-1 Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Διαιτητής VAR: Φωτιάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στον αγώνα αυτό είχαμε δύο σοβαρά λάθη.

Στο 56′ είχαμε ίδιο χέρι με αυτό στη φάση που κέρδισε πέναλτι ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη. Στην περιοχή του Ατρομήτου η μπάλα χτυπάει σε αγκώνα αμυντικού, το χέρι διογκώνει το σώμα του, η μπάλα χτυπάει πάνω και αλλάζει πορεία. Ο διαιτητής ζήτησε την βοήθεια του VAR το είδε και το θεώρησε ακούσιο. Για μένα είναι πέναλτι.

Στο 78′ σωστή η κάρτα στον Ρισβάνη

Στο 81′ ο Κουτρουμπής σε μια στημένη μπάλα πιάνει το Βέλλιο από το σώμα και από το λαιμό τον κρατάει καθηλωμένο και δεν τον αφήνει να διεκδικήσει την μπάλα. Είναι παρατεταμένο κράτημα, πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής δεν χρησιμοποίησε καν το VAR.

Βαθμολογία 7.80 

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Βόλος Διαιτητής: Τσαγκαράκης, Διαιτητής VAR: Μανούχος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο το παιχνίδι, η μόνη φάση που μπορούμε να συζητήσουμε είναι η φάση της αποβολής του Τασουλή που πάτησε το πόδι του Μαξ. Σωστά δόθηκε η δεύτερη κίτρινη σωστή η κόκκινη.

Γενικότερα η εικόνα της διαιτησίας ήταν καλή ο διαιτητής έπρεπε να είναι λίγο καλύτερος στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα μπορούσε να δείξει λιγότερες κάρτες.

Βαθμολογία 8.30

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Λάρισα Διαιτητής: Τάσσης, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 5’υπάρχει η φάση στην οποία διαμαρτύρεται η Λάρισα για χέρι του Ίνγκασον σε σουτ του Σεσέροβιτς. Θεωρώ ότι το χέρι δεν βρίσκεται σε έκταση αλλά ενώ η μπάλα πηγαίνει προς την εστία καταλήγει κόρνερ. Αυτό δημιουργεί ένα παράνομο πλεονέκτημα και υπό αυτό το πρίσμα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Είναι στην κρίση του διαιτητή.

Στο 29′ διαιτητής κάνει λάθος ακυρώνοντας γκολ του ΠΑΟΚ ως επιθετικό φάουλ. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει επιθετικό φάουλ. Ο  Λέο Μάτος πηδάει βρίσκει την μπάλα και μετέπειτα τον αμυντικό, άρα δεν υπάρχει παράβαση. Εδώ έχει κάνει λάθος ο διαιτητής έπρεπε να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί και να μετρήσει το γκολ.

Αυτά είναι τα κύρια λάθη.

Βαθμολογία 7.80

Αγώνας: ΑΕΚ-Άρης 1-1 Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Σκουλάς , Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο παιχνίδι αυτό η διαιτησία μας τα χάλασε λίγο, από την άποψη ότι φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο και μετά να έχει χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στη φάση της αποβολής του Ιντέγιε με απευθείας κόκκινη, στο 52′, ο διαιτητής πριν αποφασίσει, έκανε χρήση VAR. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο παίκτης του Άρη θέλει να πατήσει,  τον Μάνταλο ή το κάνει ακούσια. Πιστεύω θα μπορούσε να τον είχε αποφύγει, οπότε θα πάω με την απόφαση του διαιτητή.

Μετά είναι η φάση του πέναλτι που δίνεται στην ΑΕΚ στο 73′. Δύσκολη φάση διότι ο αμυντικός του Άρη Ρόουζ  δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκει μπάλα και πόδι ή η προβολή βρίσκει μόνο το πόδι. Θεωρώ ότι βρίσκει μπάλα και πόδι. Πόδι βρίσκει σίγουρα. Είναι μια φάση που ανήκει στην “γκρίζα ζώνη” που λέμε και ο διαιτητής με την χρήση του VAR αποφάσισε να δώσει πέναλτι τέσσερα λεπτά αργότερα. Επαναλαμβάνω είναι μια πολύ δύσκολη φάση 50-50.

Στο γκολ του Άρη δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ

Έχει χάσει το παιχνίδι εντελώς στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής. Υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις στο παιχνίδι και γενικά με την διακοπή στο VAR πέρασαν 8′ για να έχουμε συνέχεια στο παιχνίδι όσον αφορά την φάση του πέναλτι.

Γενικότερα ο διαιτητής έδειξε μια αστάθεια και αν θέλετε είχε χάσει τον έλεγχο γιατί φαινόταν ότι έχει χάσει το παιχνίδι με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι αμφισβητήσεις και οι εντάσεις στο παιχνίδι. Δεν είχαμε μια καλή διαιτησία υπήρχαν πολλά παράπονα και πολλές φάσεις με αμφιβολία

Βαθμολογία 8.00

Αγώνας Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-0 Διαιτητής: Ζαχαριάδης Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Δεν είχαμε κάποια αμφισβητούμενη φάση, ο διαιτητής ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Στο 69′ υπάρχει τράβηγμα του Σένκεφελντ στον Αριγίμπι στη περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως δεν είναι παρατεταμένο ώστε να δικαιολογήσει απόφαση για πέναλτι. Ο διαιτητής επικοινώνησε με το VAR και διατήρησε την απόφασή του.

Στο 72′ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σενκεφελντ στην προσπάθεια να διώξει από την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά ήταν ακούσιο και σωστά δεν δόθηκε πέναλτι.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Λαμία-Ξάνθη 1-0 Διαιτητής: Κουμπαράκης, Διαιτητής VAR: Σέζος Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Δεν είχαμε καμία αμφισβητούμενη φάση ένα εύκολο παιχνίδι για τον Διαιτητή ο διαιτητής στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν σωστός.

Βαθμολογία 8.20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή