“Δεν χρειάζεται πανικός για τον κορωνοϊό – Αντίδοτο το ποδόσφαιρο στον ρατσισμό”

Print Friendly, PDF & Email

Η εξάπλωση του κορωνοϊού, οι αλλαγές στον κανονισμό του οφσάιντ και η αναδιάρθρωση του διεθνές αγωνιστικού ημερολογίου αποτέλεσαν κυρίαρχα θέματα συζήτησης στο 44ο τακτικό συνέδριο της UEFA, που φιλοξενείται στο Άμστερνταμ.

Το “παρών” έδωσε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος τόνισε:
«Ας μην πανικοβληθούμε. Αυτές είναι ώρες που οι υπεύθυνοι των διοργανώσεων πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις και πρέπει να το κάνουν σε συνεργασία με τις αρχές. Δεν γνωρίζω αν το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα αντίδοτο για τον κορωνοϊό, αλλά σίγουρα μπορεί για άλλες ασθένειες όπως οι διακρίσεις και ο ρατσισμός.

Προσπαθούμε να προστατεύσουμε την παράδοση του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα καινοτομούμε με το VAR. Επίσης, το διεθνές ημερολόγιο πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων. Χρειάζεται να αναρωτηθούμε πόσα παιχνίδια μπορεί να παίξει ένας παίκτης σε ένα χρόνο. Και φυσικά το οφσάιντ. Πρέπει δούμε αν το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει πιο ελκυστικό. Πρέπει όλοι να το συζητήσουμε μαζί».

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αύξηση των εσόδων της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας: «Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 38% την περασμένη σεζόν, πέντε δισεκατομμύρια θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν το EURO 2020, δηλαδή τριάντα φορές το Superbowl, τρία εκατομμύρια φιλάθλων που θα βρεθούν στα γήπεδα, ενώ 15 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν στον κύκλο εργασιών 2016-20″.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή