Δημητρίου: «Καλό θα είναι η ΕΠΟ να μην έχει στρατόπεδα, στόχος το κοινό καλό»

Ο Παναγιώτης Δημητρίου
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Live Sport» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου, για τις επιλογές του Μέλο Περέιρα, την αναγκαιότητα ξένων διαιτητών στα μεγάλα ντέρμπι της Super League αλλά και την επεισοδιακή κλήρωση στη Γ’ Εθνική.


Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παναγιώτη Δημητρίου:

-Ένας χρόνος υπό την ηγεσία της διοίκησης Βαγγέλη Γραμμένου. Έχει αλλάξει κάτι στα πράγματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;

«Έχει αλλάξει πιστεύω. Η εικόνα, αυτή τη στιγμή, της ομοσπονδίας, έχει αλλάξει πρos το καλύτερο. Ο κ. Γραμμένοε είναι ένας παράγοντας ο oπoίoς διοικούσε την Ένωση της Μακεδονίας, μία μεγάλη Ένωση. Έχει εμπειρία και ήθος και πιστεύω πως θα έχει θετικό έργο».

– Πιστεύετε ότι ως χαρακτήρας ο πρόεδρος της ΕΠΟ επηρεάζεται από τις καταστάσεις που δημιουργούνται στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου;

«Κοιτάξτε. Η προεδρία της ΕΠΟ είναι μία ηλεκτρική καρέκλα. Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ο εκάστοτε πρόεδρος της ομοσπονδίας. Τα οικονομικά συμφέροντα και τα οικονομικά μεγέθη είναι μεγάλα, οπότε καταλαβαίνετε πως όταν υπάρχουν τεράστια οικονομικά θέματα είναι και δύσκολη η θέση του προέδρου της ΕΠΟ».

– Πολλοί κάνουν λόγο για στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί στη ΕΠΟ και μάλιστα εντάσσουν κι εσάς σε κάποιο από αυτά. Τι απαντάτε;

«Εγώ είμαι πρόεδρος στην Ένωση Αθηνών. Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ να βοηθήσω για να έχει επιτυχία το ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω ότι ανήκω σε κάποιο στρατόπεδο».

– Θεωρείτε πως είναι μεγάλο πρόβλημα στην ομοσπονδία ο διαχωρισμός των διοικούντων σε στρατόπεδα;

«Πιστεύω πως είναι πρόβλημα. Καλό θα είναι η ΕΠΟ να μην έχει στρατόπεδα. Δηλαδή οι άνθρωποι που είναι στη διοίκηση να μην είναι χωρισμένοι. Νομίζω πως αυτό το 17μελές συμβούλιο πρέπει να έχει ένα στόχο: την καλυτέρευση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η άποψή μου. Αυτό τουλάχιστον προσπαθώ να λέω στους ανθρώπους που είναι στο συμβούλιο της ΕΠΟ. Δεν πρέπει να υπάρχουν στρατόπεδα κι αυτοί που έχουν εκλεγεί, θα πρέπει να κοιτάξουν το κοινό καλό του ποδοσφαίρου».

– Πώς αξιολογείτε το μέχρι στιγμής έργο του Βίτορ Περέιρα στην ΚΕΔ;

«Πιστεύω πως ο πρώτος χρόνος που ήρθε ήταν δύσκολος γ’ αυτόν, διότι δεν γνώριζε τα πράγματα στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι φέτος θα τον έχει βοηθήσει η παρουσία που είχε πέρυσι στον χώρο της διαιτησίας και θα μπορέσει να αποδώσει καλύτερα. Μέχρι σήμερα, βέβαια, οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

– Είδαμε στους φετινούς πίνακες, ένα γενναίο ξήλωμα από τον Πορτογάλο πρόεδρο της ΚΕΔ. Πώς χαρακτηρίζετε αυτή την κίνηση;

«Θεωρώ ότι κάποια παιδιά αδικήθηκαν. Ορισμένοι ήταν και ικανοί και έντιμοι διαιτητές και αδικήθηκαν. Δεν ξέρω τους λόγους που βγήκαν εκτός πινάκων, αλλά κάποιοι δεν έπρεπε να βγουν».

– Η έλευση ξένων διαιτητών για τα ντέρμπι είναι μία ενδεδειγμένη λύση για να αποφευχθούν ταραχώδεις καταστάσεις;

«Πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση οι ξένοι διαιτητές. Κι αυτό γιατί δεν έχουμε έτοιμους διαιτητές για να παίξουν τα ελληνικά ντέρμπι. Έχουμε μόνο 2-3 διαιτητές, που δεν γίνεται να παίζουν συνέχεια αυτοί, θα πρέπει, τουλάχιστον, τα προσεχή τρία χρόνια να έρχονται ξένοι διαιτητές στη χώρα μας, για να πάψει η καχυποψία των παραγόντων και των οπαδών. Βέβαια, τα προβλήματα στην ελληνική διαιτησία τα δημιουργούν οι παράγοντες των ελληνικών ομάδων».

– Είχαμε μία επεισοδιακή κλήρωση των πρωταθλημάτων της Γ Εθνικής. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που αναγκάζει πολλές ομάδες να αντιδρούν;

«Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν δυσκολίες στο να δημιουργηθούν οι όμιλοι στη Γ Εθνική. Κυρίως για γεωγραφικούς λόγους. Υπάρχουν τα νησιά κι αυτό δυσκολεύει πολύ τον καταρτισμό των ομίλων. Δεν μπορεί κάθε χρόνο οι ίδιες ομάδες να ταξιδεύουν στα νησιά. Κάθε χρόνο οι ομάδες από Αθήνα και Πειραιά πηγαίνουν στα νησιά. Πόσο μπορούν να αντέξουν οι παράγοντες;».

-Αν υπήρχε η χρηματοδότηση θα μπορούσαν οι ομάδες να ταξιδεύουν στα νησιά;

«Αν τα ταξίδια αυτά που γίνονται πρoς τα νησιά καλύπτονταν από την ΕΠΟ ή από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, διότι εδώ θα πρέπει να βοηθήσει και η πολιτεία, όλα θα κυλούσαν ομαλά τώρα. Γιατί το κόστος που υπάρχει είναι μεγάλο για την εποχή μας. Για να πας στην Κρήτη χρειάζεσαι τουλάχιστον τρεις με τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Αεροπορικοί, θες πέντε χιλιάδες. Έξι ταξίδια είναι είκοσι χιλιάδες».

-Γιατί ποσά μιλάμε;

«Το ποσό που απαιτείται για να βοηθηθούν οι ομάδες που ταξιδεύουν είναι της τάξης των 350.000 με 400.000 ευρώ. Φέτος όμως πιστεύω ότι τα σωματεία θα βοηθηθούν και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά. Και ειδικά ο κ. Γραμμένος θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή