“Υπήρχαν καταστροφείς του ποδοσφαίρου, που καρπώνονταν καρπούς άλλων”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σ. Δημητριάδης
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ”ARENAFM 89.4” αναφέρθηκε στις εκλογές της ένωσης και την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάββα Δημητριάδη:

Για τις ομάδες που έχουν δικαίωμα ψήφου: “Δικαίωμα λόγου έχουν οι ομάδες που την προηγούμενη χρονιά έκαναν έναρξη τους, βάσει καταστατικού προβλέπεται οτι πρέπει να έχουν δυο χρόνια. Ή σωματεία που είναι ακαδημίες και δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμών δελτίων ΕΠΟ για να μπορέσουν να συμμετάσχουν. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι ομάδες που είχαν αγωνιστική δραστηριότητα κατά το προηγούμενο έτος της γενικής συνέλευσης. Όχι που υπάρχουν αλλά δεν έπαιζαν σε πρωτάθλημα”.

Για την έλλειψη αντιπάλου στις εκλογές: “Δεν υπάρχει άλλο ψηφοδέλτιο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές. Υπήρχε την προηγούμενη φορά ο κ. Σχιζοδήμος, που αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Άγχος πάντα υπάρχει σε εκλογική διαδικασία. Αντίπαλος είναι οτι κάποιες ομάδες που έχουν στο μυαλό τους αυτό, δεν θα έρθουν να ασκήσουν το μέγιστο εκλογικό τους δικαίωμα, που είναι η εκλογή διοίκησης. Κάποιες ομάδες ίσως αδιαφορήσουν. Να πουν “Εντάξει μωρέ, μόνοι τους είναι, ο Δημητριάδης θα βγει πάλι”. Έχουν όμως ιερή υποχρέωση κάθε ομάδα να έχει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, για να τους δώσει το δικαίωμα να λένε οτι προφανώς έχουν στο μυαλό τους. Είναι καλό να υπάρχει συμμετοχή”.

Για τη “γραμμή” που… χαράσσει, ως συνέχεια του Βαγγέλη Γραμμένου και πως αντιμετωπίζει η Ένωση τα σωματεία”: “Είμαστε μια συνέχεια του Βαγγέλη Γραμμένου και λέγαμε οτι η Ένωση είναι ανοιχτή προς όλους. Να έρχονται όλοι να εκφράζουν παράπονα ή και ιδέες, άσχετα αν είναι μέλη του Δ.Σ. όλοι. Δεν είναι φωστήρες όλοι στην Ένωση. Δεν τα ξέρουν όλοι. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είμαστε ανοιχτοί. Έχουμε υιοθετήσει άλλες απόψεις και τις κάναμε πράξη. Η Ένωση είναι το σπίτι των σωματείων, να έρχονται για οτιδήποτε. Δυο χρόνια που είμαι πρόεδρος στην ΕΠΣΜ, είμαι μετά τη 1 στο γραφείο μου. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή και χωρίς ραντεβού, για όποιους θέλουν να με δουν. Αυτός είναι ο ρόλος μου, δεν είναι διακοσμητικός. Βοηθάμε τα σωματεία, όχι μόνο εγώ, αλλά όλα τα μέλη του Δ.Σ”.

Για τη Γ.Σ. της Δευτέρας: “Τη Δευτέρα στις 7 ξεκινά η γενική συνέλευση, θα γίνει διοικητικός και οικονομικός απολογισμός από την πλευρά μου. Η γενική συνέλευση θα γίνει γιατί τα σωματεία έφεραν τα πληρεξούσιά τους βάσει κανονισμών. Το κατέθεσαν περίπου 130 σωματεία και ως την Κυριακή το μεσημέρι μπορούν να φέρουν και άλλα. Η Ένωση θα είναι ανοιχτή και το Σαββατοκύριακο”.

Για το “status” στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις επιχειρούμενες τομές: “Παρότι είμαι αισιόδοξος οτι έγιναν πολλά βήματα προόδου για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρότι δεν είναι εμφανή, θεωρώ οτι θα στρώσει η κατάσταση. Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Για χρόνια υπήρχαν καταστροφείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να καρπώνονται οι ίδιοι καρπούς που δικαιούνταν και άλλοι και να επιβιώνουν. Βλέπετε οτι από τότε που ανέλαβε ο Βαγγέλης Γραμμένος υπάρχει ο τρόπος συμπεριφορών του συστήματος. Τόσα χρόνια είχαμε έναν πρωταθλητή, δεν είναι τυχαίο. Τώρα έχουμε κάθε χρόνο άλλον. Οι επιτροπές δεν είχαν την καλύτερη συμπεριφορά απέναντι σε ελληνικό ποδόσφαιρο, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Τα πράγματα αλλάζουν, πρέπει να έχουμε υπομονή. Τον Βαγγέλη Γραμμένο και τους συνεργάτες του, τους… πυροβολούν από τις πρώτες. Αυτό δείχνει οτι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οι μοναδικές φωνές ήταν οι δικές μας και οι φωνές των ανθρώπων της δημοσιογραφίας της Θεσσαλονίκης. Οι άλλοι ήταν σε μια κατάσταση… Νιρβάνα. Κάποτε όλοι είχαν παράπονα για τον έναν. Τώρα ο… ένας έχει παράπονα για όλους. Κάτι δείχνει αυτό, δείχνει έναν δρόμο”.

Για τη συνεργασία με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης: “Είναι πολύ καλή η σχέση μας και η συνεργασία μας. Είναι αλήθεια οτι με υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ. Υφίσταται και τώρα αυτή η στήριξη, στην πρώτη γραμμή, αλλά με στηρίζουν και τα υπόλοιπα σωματεία. Η Ένωση ήταν πάντα κοντά στις μεγάλες ομάδες, ποτέ απέναντι. Υπάρχει στενοχώρια για το θέμα του Ηρακλή, είναι χιλιοταλαιπωρημένο σωματείο. Δεν διαγράψαμε ποτέ αυτό που έκανε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Για ιστορικούς λόγους. Ο Ηρακλής είναι σωματείο που ανήκει στην ΕΠΣΜ. Έπρεπε να διαγραφεί, αφού πήρε ΑΦΜ από μια ομάδα της Πιερίας, την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Παραμένει μέλος της Ένωσής μας, άσχετα αν δεν ψηφίζει. Το σωματείο είναι εδώ χωρίς δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν το διαγράψαμε, όπως δεν διαγράψαμε και άλλα σωματεία. Ο Ηρακλής ψηφίζει στην ΕΠΣ Πιερίας. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη και τον Ηρακλή, ελπίζουμε να βρει το δρόμο του. Να δούμε οτι στο μπάσκετ η Θεσσαλονίκη είχε δυναμώσει, γιατί ήταν ισχυροί και Άρης και ΠΑΟΚ και ανάποδα. Θα κάνει μόνο καλό στο ποδόσφαιρο η παρουσία του Ηρακλή, αλλά με υγιείς βάσεις. Ο Άρης άρχισε να ανεβαίνει, ο Απόλλων Καλαμαριάς δείχνει να βρίσκει το δρόμο του. Η πόλη τους έχει ανάγκη όλους”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή