«Αναγκαίο κακό οι ξένοι διαιτητές, εκρηκτική η ατμόσφαιρα στο ποδόσφαιρο»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, φιλοξενήθηκε στον αέρα της ΕΡΑ Σπορ και στην εκπομπή του Αγγελου Στίμου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα θέματα που απασχολούν τη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά για τη διαιτησία, για το πού πρέπει να ανήκει, αν πρέπει να υπάρχουν σύνδεσμοι. Κατά τη δική μου άποψη όλα είναι θέμα ανθρώπων. Εμείς έχουμε βρει χημεία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών διότι κοινός στόχος μας είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αντιλαμβανόμαστε την πίεση που έχει ο καθένας. Εχουμε λύσει το οικονομικό θέμα των διαιτητών με τα ποσοστά. Η συνεργασία μας είναι άψογη, τους έχουμε παραχωρήσει το γήπεδο της Μίκρας και έχουν τα γυμναστήρια τους για να κάνουν την προπόνηση τους.

Πρέπει να βοηθηθεί η διαιτησία, αλλά πρέπει παράλληλα να μείνει και ανέγγιχτη. Ενας διαιτητής πρέπει να μείνει ήρεμος και ήσυχος για να αποδώσει αυτό μπορεί να αποδώσει. Λάθη θα γίνουν, εδώ όμως θα κρίνουμε τον διαιτητή κάθε Κυριακή, ενώ κανονικά αυτό θα έπρεπε να το κάνουν τα αρμόδια όργανα στο τέλος του χρόνου. Αυτά θα πρέπει να κρίνουν ποιοι πρέπει να σφυρίζουν και ποιο όχι και όχι να υπάρχει αυτή η ανθρωποφαγία. Δίνουν αφορμές και οι διαιτητές, όμως νομίζω γίνεται εξαιρετική προσπάθεια από όλα τα παιδιά».

Για την επιλογή ξένων επικεφαλής στην ΚΕΔ: «Ηταν ένα αναγκαίο κακό οι ξένοι αρχιδιαιτητές διότι έπρεπε να έρθουν για να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα».

Για τον ορισμό ξένων διαιτητών: «Ναι για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι ξένοι διαιτητές ήταν αναγκαίο κακό. Δεν έχει να κάνει με το ότι είχαμε κακούς διαιτητές αλλά με την ομαλότητα των πρωταθλημάτων. Δυστυχώς βγάζουν τους Ελληνες διαιτητές στα μίντια, τους λοιδορούν, η ατμόσφαιρα στο ποδόσφαιρο ήταν εκρηκτική και η ανάφλεξη για να σκάσει η βόμβα δεν ήθελε πολύ. Ο ξένος με τα όποια λάθη κάνει, δεν ανοίγει ρουθούνι άρα στην ουσία εκτιθέμεθα όλοι εμείς. Πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι εμείς από αυτό».

Για την κριτική στους Ελληνες διαιτητές: «Οι διαιτητές στην Ελλάδα είναι τα εξιλαστήρια θύματα για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και να πετύχουν κάποιοι τους σκοπούς τους. Στην Ευρώπη το μείζον θέμα είναι πώς θα μπει η μπάλα στα δίχτυα και η φιγούρα του διαιτητή μέσα στο γήπεδο περνάει απαρατήρητη, εμείς είμαστε το αντίστροφα πρώτα κοιτάμε τον διαιτητή πώς θα σφυρίξει και μετά τι κάνει ο ποδοσφαιριστής. Εχουν καταντήσει να συμπεριφέρονται στους διαιτητές λες και είναι κακοποιούς. Είναι ο παραλογισμός της ελληνικής πραγματικότητας… Δεν υπάρχουν όμως οφέλη με κραυγές».

Για τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Τον έχω ζήσει από κοντά κι έχω ξαναπεί ότι αν δεν καταφέρει ο Βαγγέλης και οι συνεργάτες του, που είναι δική του επιλογή, να στρώσει το ποδόσφαιρο δεν θα το καταφέρει κανένας».

Για τις διαμαρτυρίες των παραγόντων και αν νομιμοποιούνται να φωνάζουν διότι βάζουν λεφτά: «Τα λεφτά που δίνουν ο πρόεδρος της Τσέλσι και της Λίβερπουλ είναι λιγότερα; Τότε γιατί αυτοί δεν φωνάζουν; Είδα ένα ματς στην Αγγλία και έκανα τον σταυρό μου… Είπα είναι δυνατόν αυτός ο διαιτητής να παίζει στην Αγγλία. Κι όμως δεν άνοιξε ρουθούνι. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους διαιτητές».

Για το επίπεδο διαιτητών στην ΕΠΣ Μακεδονίας: «Εχουμε πολύ καλή φουρνιά. Αυτή η χρονιά βέβαια για εμάς είναι μία δύσκολη χρονιά γιατί μας φεύγουν καλοί διαιτητές και πάνε στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα και εκ των πραγμάτων χρησιμοποιούμε πιο άπειρα και νεότερα παιδιά. Εχουμε φωνές από τους παράγοντες όμως πρέπει να κάνουμε υπομονή. Πρέπει να ξεχωρίζουμε το ερασιτεχνικό από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο ερασιτεχνικό πρέπει να είμαστε συγκαταβατικοί και να μην έχουμε την καχυποψία όπως συνέβη στο επαγγελματικό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή