“Η τοξικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν πρέπει να επηρεάσει το ερασιτεχνικό”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σ. Δημητριάδης
Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης, με επιστολή του έστειλε το δικό του μήνυμα για τα κρούσματα βίας που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες στα πρωταθλήματα της Ενωσης.

Αναλυτικά:

Αισθάνομαι την ανάγκη να στείλω ένα μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μας, στις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τα κρούσματα βίας των τελευταίων ημερών.

Νομίζω ότι η αντιμετώπιση αυτών των γεγονότων είναι υποχρέωση όλων μας. Οι διχαστικές ανακοινώσεις και η αντιπαλότητα δεν έχουν θέση αυτές τις στιγμές.

Πρέπει όλοι να αναλογισθούμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας τα οποία ασχολούνται με το άθλημα αυτό και τις οικογένειες τους.

Οφείλουμε να προσπαθήσουμε από κοινού, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα, ότι οι βίαιες συμπεριφορές και οι εμπρηστικές δηλώσεις που προκαλούν και οπλίζουν νέους ποδοσφαιριστές και παράγοντες, πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εξαλειφθούν.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο πλαίσιο του αποτελέσματος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα να δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα.

Την τοξικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν πρέπει να την αφήσουμε να επηρεάσει το ερασιτεχνικό.

Είναι βέβαιο ότι στο ποδόσφαιρο τα συναισθήματα είναι πολλά, χαρά, στενοχώρια, αίσθημα αδικίας, υπερηφάνεια, δεν πρέπει, όμως, να τα αφήσουμε να ξεφεύγουν από τα επιτρεπόμενα πολιτισμένα όρια.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας δεν ήταν ούτε πρόχειρη, ούτε βιαστική, ούτε διαμορφώνει κλίμα μίσους και ο λόγος είναι ότι οι σκέψεις και οι λέξεις αυτές λείπουν από τη λογική της Ένωσης διαχρονικά. Τα καθαρά και δίκαια πρωταθλήματα φαίνονται κάθε Σαββατοκύριακο.

Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, αλλά αντίθετα ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο της αντιμετώπισης του προβλήματος, όχι μόνο του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, αλλά όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Σάββας Δημητριάδης

Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή