Διαιτησία “κάτω από τη βάση” σε πέντε από τους επτά αγώνες της Super League 1

Print Friendly, PDF & Email

Κάτω από τη βάση (σ.σ. η βάση είναι 8/10) βαθμολόγησαν οι κριτές του Master Ref, Κώστας Ακρίδας και Ηρακλής Τσίκινης πέντε από τις επτά διαιτησίες της 22ης ημέρας της Super League 1.

Eξαίρεση ο Τάσσης στον αγώνα Άρης – Ατρόμητος και Αζέρος διαιτητής στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, που έπιασε τη βάση, σύμφωνα με τη βαθμολογία του Ναούμ Μιντιούρη.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Βόλος – Λαμία 1-0, Διαιτητής: Γκορτσίλας, Διαιτητής VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Ο διαιτητής Γκορτσίλας έδειξε κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Βόλου Γκαραβέλη στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης με την Λαμία, έπειτα από έξοδο και απομάκρυνση της μπάλας με τα χέρια προ του Ρόμανιτς κρίνοντας πως είχε βγει εκτός περιοχής.

Στην αρχή δεν έδειξε κάτι και άφησε την φάση να εξελιχθεί. Στη συνέχεια για άγνωστο λόγο έδωσε παράβαση στον τερματοφύλακα επειδή έπιασε την μπάλα με το χέρι εκτός “επανορθωτικής περιοχής”.

Κατόπιν επικοινώνησε με το VAR και αναίρεσε την απόφασή του. Ο διαιτητής έπρεπε να αποφύγει την “παλινδρόμηση” αυτή, να πάει κατευθείαν στο VAR και να διαπιστώσει αν υπάρχει παράβαση.

Στο 49′ ορθώς μέτρησε το Γκολ του Βόλου. Το μέτρησε ο διαιτητής επικοινώνησε με το VAR για να εξεταστεί αν ήταν οφσάιντ ο Μουνίθ και σωστά διατήρησε την απόφαση του. Επίσης σωστά αποφάσισε ο β’ βοηθός Πάγκαλος να μη σηκώσει τη σημαία.
Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: ΟΦΗ – ΑΕΛ 0-0, Διαιτητής: Φωτιάς, Διαιτητής VAR: Κοτσάνης , Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 66′ κακώς ο Φωτιάς δεν σφύριξε επιθετικό φάουλ σε βάρος του ΟΦΗ. Εδώ ο διαιτητής έκανε μεγάλο λάθος, ο Τσιλιανίδης έκλεψε την μπάλα από τον Σετσέροβιτς, έδωσε την μπάλα στον Βαζ στο ύψος του πέναλτι , με τον παίκτη των Κρητικών να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Προηγήθηκε επιθετικό φάουλ και παραλίγο να μπει γκολ. Σε αυτή την φάση πήρε κίτρινη ο προπονητής της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου για διαμαρτυρία.

Στο 88′ υπάρχει μαρκάρισμα Μιχαήλ στον Σοόυζα Φερέιρα. Είναι καθαρό φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, από το οποίο επήλθε ο σοβαρός τραυματισμός του παίκτη του ΟΦΗ. Ο διαιτητής έκανε λάθος, ήταν καθαρή περίπτωση φάουλ.

Βαθμολογία: 7.90 

Αγώνας: Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-1, Διαιτητής: Καραντώνης, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 49′ ορθώς δε μέτρησε το γκολ του Σουντανί για τον Ολυμπιακό, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ ο σκόρερ Σουντανί. Σωστή η υπόδειξη του α’ βοηθού Καρατζίκα.

Στο 69′ ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης για μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Στάρτζεον.

Ο διαιτητής αφού επικοινώνησε με το VAR προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για μαρκάρισμα εκτός της περιοχής τελικώς έδωσε πέναλτι. Ο Σεμέδο παρατηρήθηκε και με κίτρινη κάρτα.

Μια πολύ δύσκολη φάση και οριακή. Ο διαιτητής ήταν μακριά. Το κράτημα έγινε έξω από την περιοχή. Ήταν φάουλ και κίτρινη κάρτα. Συμβουλεύτηκε ο διαιτητής το VAR. Το VAR δεν τον βοήθησε και επίσης απορώ γιατί δεν πήγε να ελέγξει ο ίδιος την φάση. Εκεί έκανε λάθος, αν πήγαινε να την ελέγξει δεν θα έδινε πέναλτι.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Άρης – Πανιώνιος , Διαιτητής: Τάσσης, Διαιτητής VAR: Σέζος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 52′ ο Ροούζ πετυχαίνει το 3ο γκολ του Άρη. Στην αρχή μετράει, αλλά στη συνέχεια, κατόπιν επικλινωνίας με το VAR, αλλάζει απόφαση και το ακυρώνει επειδή ο Λάρσον βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, κάτι που δεν υπέδειξε ο α’ βοηθός Σπυρόπουλος.

Στο 80′ σωστή η απόφαση για δεύτερη κίτρινη στον Καμαρά λόγω φάουλ στο Σάσα.

Στο 82′ σωστά δε μέτρησε το γκολ του Σάσα, αφού ο Ντορμισάι ήταν σε θέση οφσάιντ όπως υπέδειξε ο πρώτος βοηθός Σπυρόπουλος.

Βαθμολογία: 8.20

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός , Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Τζήλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Πρώτη φορά είδαμε και ακούσαμε συνομιλίες του τέταρτου του διαιτητή και του VAR. Οι διαιτητές πρέπει να προσέχουν γιατί εκτίθενται.

Στο 16′ σε εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά ο Πασαλίδης έδιωξε τη μπάλα. Ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση, αλλά αφού ειδοποιήθηκε από το VAR έκανε on field review και διατήρησε την απόφασή του, που ήταν σωστή αφού το χέρι ήταν κολλημένο και δεν φάνηκε να γίνεται κάποια χρήση με το χέρι.

Στο 49′ μετά από σουτ του Μουνάφο από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτυπάει στον αγκώνα του Ταχάρ. Ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι και μετά από επικοινωνία με το VAR διατηρεί την απόφασή του. Έχω ένσταση στο πέναλτι που δίνεται. Το χέρι δεν είναι απλωμένο. Είναι σε φυσιολογική θέση, χτυπάει στον αγκώνα η μπάλα, ο παίκτης έχει γυρίσει την πλάτη. Θεωρώ ότι κακώς δόθηκε το πέναλτι.

Στο 88′ σημειώνεται αυτογκολ από παίκτη του Παναιτωλικού. Ο διαιτητής δεν κατακυρώνει το γκολ στον Αστέρα και υποδεικνύει επιθετικό φάουλ του Μπαράλες στον τεματοφύλακα του Παναιτωλικού. Επικοινωνεί με το VAR και διατηρεί την απόφασή του, η οποία ήταν σωστή.

Βαθμολογία: 7.50

Αγώνας: Ατρόμητος – ΑΕΚ , Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 27′ σωστή η κίτρινη κάρτα στον Κιβρακιδη.

Στο 35′ σε μαρκάρισμα του Κιβρακίδη στον Αραούχο ο διαιτητής δεν έδωσε κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, παρότι υπέδειξε το φάουλ. Εδώ έκανε λάθος ο διαιτητής έπρεπε να δείξει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κιβρακίδη.

Στο 59′ είχαμε ένα πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ σε μαρκάρισμα του Μπουσούλατζιτς στο Λόπες. Εδώ ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάποια παράβαση. Ο διαιτητής μίλησε με το VAR δεν άλλαξε την απόφασή του. Εδώ δεν ήταν παράβαση πέναλτι, όμως ο παίκτης της ΑΕΚ δεν έκανε “θέατρο”, έκανε προσπάθεια να πάει προς την μπάλα. Δεν υπάρχει πέναλτι όμως η κίτρινη κάρτα που έδειξε ο διαιτητής για “θέατρο” για μένα είναι τραβηγμένη.

Στο 89′ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Λιβαγια. Όμως ο α’ βοηθός, Κωσταράς, υπέδειξε τον επιθετικό της ΑΕΚ σε θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής επικοινώνησε με το VAR και διατήρησε την απόφασή του. Σωστά δεν μέτρησε το γκολ καθώς ο σκόρερ Λιβάγια ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος.

Στο 90+6 ορθά ο Κρίστισιτς βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυτερήσεις.

Ο Σιδηρόπουλος δεν είναι σε καλή κατάσταση αυτόν το καιρό, ίσως λόγω της έλλειψης παιχνιδιών. Άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και να γίνει σκληρό. Ένας διαιτητής με αυτό το επίπεδο δεν επιβάλλεται με τις κάρτες αλλά με την προσωπικότητα του. Γενικά δεν πήγε καθόλου καλά στον πειθαρχικό έλεγχο.

Βαθμολογία: 7.90 

Αγώνας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ , Διαιτητής: Αλίγιαρ Αγκάγιεφ , Διαιτητής VAR: Διαμαντόπουλος, Κριτής Ναούμ Μιντιούρης

Στο 26′ ο διαιτητής ανακόπτει επίθεση του ΠΑΟΚ για φάουλ σε χέρι του Βιερίνια. Η μπάλα όμως χτυπάει στο πρόσωπο αντί για το χέρι του παίκτη του ΠΑΟΚ και ήταν λάθος η απόφαση του διαιτητή.

Στο 41′ υπάρχει ένα πάτημα του Γιαννούλη στον Νάγκι. Ο διαιτητής άφησε το πλεονέκτημα και όταν συνομίλησε με το VAR διατήρησε την αρχική του απόφαση, το ίδιο επιβεβαίωσε και ο VAR ότι η ενέργεια του Γιαννούλη ήταν χωρίς πρόθεση διότι δεν έβλεπε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Στο 45+1 ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει γκολ με το Μακέντα. Ενώ αρχικά το γκολ κατακυρώθηκε από τον Αγκάγιεφ, κατόπιν επικοινωνίας με το VAR το γκολ δε μέτρησε επειδή ο Ιταλός φορ χρησιμοποίησε το χέρι. Σωστή η απόφαση που λήφθηκε για την ακύρωση του γκολ.

Στο 48′ σωστά καταλόγιζεται πέναλτι για τον Παναθηναϊκό από τον διαιτητή, σε μαρκάρισμα του Ίνγκασον πάνω στον Δώνη. Μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ ο Ίνγκασον ανέτρεψε τον Δώνη ρίχνοντάς τον στο έδαφος ενώ ήταν κάτοχος της μπάλας.

Στο 58′ ο διαιτητής καταλόγισε έμμεσο λαχτισμα υπέρ του Παναθηναϊκού για “θέατρο” του Λημνιού, στον οποίο δόθηκε και κίτρινη κάρτα, ύστερα από μαρκάρισμα του Δώνη. Το “θέατρο” δεν επιβεβαιώνεται από τα ρίπλεϊ. Αντ’ αυτού υπάρχει πάτημα του Δώνη εκτός περιοχής και θα έπρεπε ο διαιτητής να δώσει φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ.

Βαθμολογία: 8.00 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή