Διακοπή μέχρι νεωτέρας στη δίκη των “28” λόγω κορωνοϊού και αιτήματος των δικηγόρων

Print Friendly, PDF & Email

Διεκόπη μέχρι νεωτέρας η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την επονομαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορούμενους, για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και οχτώ από αυτούς και για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, για την περίοδο 2012 – 2015.

Η διακοπή αποφασίστηκε έπειτα από αίτημα δικηγόρων των κατηγορουμένων λόγω κορωνοϊου και όπως ειπώθηκε, από την Παρασκευή 13/3 τα δικαστήρια κλείνουν.

Στη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί σήμερα επρόκειτο να συνεχιστεί η κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια τον Γενάρη του 2013.

Από την πλευρά του νομικού εκπρόσωπου του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλη Δημακόπουλου όμως, τέθηκε θέμα άμεσης διακοπής λόγω ηλικίας και άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ανήκει στην ευπαθή ομάδα, και παρά την αντίθετη γνώμη του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, όπως είπε, ζήτησε να διακοπεί η δίκη.

«Θα ήθελα να έχω αυτοαπομονωθεί. Είμαι στην ευπαθή ομάδα λόγω άλλων προβλημάτων υγείας. Είμαι παρών αλλά ουσιαστικά δεν είμαι» τόνισε ο κ. Δημακόπουλος, ενώ το ίδιο αίτημα τέθηκε και από άλλους δικηγόρους.

Ο εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του και το δικαστήριο έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή, αποφάσισε τη διακοπή, που λόγω και της επικείμενης αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, θα είναι μέχρι νεωτέρας.

Για τον Μάρτιο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση στις 19, 26 και 31.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή