Διακοφώτης: Μίλησα με Σιδηρόπουλο, πιστεύω ότι θα λήξει η αποχή των διαιτητών

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτης με τον Γ. Καραγκούνη
Print Friendly, PDF & Email

Την άποψη ότι η αποχή των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας θα λήξει στις 4 Ιανουαρίου εξέφρασε στην ΕΡΑ Σπορ και στον Άγγελο Στίμο το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Παναγιώτης Διακοφώτης, ο οποίος, οπως είπε, νωρίτερα είχε συζήτηση για το θέμα με τον διεθνή διαιτητή, Τάσο Σιδηρόπουλο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Διακοφώτης είπε:

– Για τη στάση που θα κρατήσουν οι διαιτητές στη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου:

Συναντήθηκα με τον Τάσο Σιδηρόπουλο και μου είπε ότι οι διαιτητές θα ζητήσουν να εφαρμόζονται οι κανονισμοί για όσους δυσφημούν το άθλημα. Του εξήγησα ότι η Δεοντολογία λειτουργεί και ότι όλες οι δηλώσεις περνούν από κόσκινο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα ακούσει τα αιτήματά τους και θα δεσμευθεί για το μέλλον. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανόνες για αυτούς που δυσφημούν το άθλημα και δημιουργούν άσχημο κλίμα για τη διαιτησία. Πιστεύω ότι θα λήξει η αποχή. Αυτό μου έδωσε να καταλάβω ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

– Για το VAR, τα λάθη των διαιτητών και τους ξένους διαιτητές στης Super League:

Λάθη θα γίνονται πάντα. Εμείς εξετάζουμε κατά πόσο είναι σκόπιμα. Τα τελευταία δύο χρόνια που είμαστε διοίκηση δεν υπάρχουν σκόπιμα λάθη. Υπάρχουν ανθρώπινα λάθη. Θα υπάρξει ένα δύσκολο πεντάμηνο για τη διαιτησία μέχρι να εφαρμοστεί το VAR. H διαβεβαίωση από την πολιτεία είναι ότι το VAR θα χρησιμοποιηθεί στον τελικό κυπέλλου. Ως ομοσπονδία είμαστε έτοιμοι κτιριακά, ενώ ο κ. Κουκουλάκης έχει κάνει πολλά σεμινάρια. Δε συμφωνώ με την έλευση των ξένων διαιτητών γιατί έχουμε καλούς έλληνες διαιτητές.

– Για την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική:

Θεωρώ ότι θα βοηθήσει γιατί γνωρίζει τη νοοτροπία, τους έλληνες παίκτες και θα φέρει ψυχολογία. Μπορεί να ξανακάνει την Εθνική να αγωνίζεται με πάθος.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή