Διακόπηκε οριστικά ο δεύτερος τελικός του Champions League Αφρικής λόγω… VAR

Print Friendly, PDF & Email
Τρομερά πράγματα στον δεύτερο τελικό του Champions League Αφρικής, με την Γουίνταντ Καζαμπλάνκα να αρνείται να συνεχίσει το παιχνίδι, όταν ζήτησε τη χρήση VAR για γκολ που της ακυρώθηκε, αλλά ήταν εκτός λειτουργίας κι εν τέλει το τρόπαιο κατέληξε στην Εσπεράνς για δεύτερη σερί χρονιά.

Δεν έχουν προηγούμενο αυτά που συνέβησαν τη φετινή χρονιά στους τελικούς (είναι διπλοί) του Champions League Αφρικής. Στον πρώτο τελικό που έγινε στο Μαρόκο κι έληξε ισόπαλος 1-1, η Γουίνταντ Καζαμπλάνκα είχε τρομερά παράπονα από τη διαιτησία και μάλιστα η αφρικανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (CAF) τιμώρησε τον Αιγύπτιο διαιτητή Τζεχάντ Γκρίσα που διηύθυνε το ματς με καραντίνα έξι μηνών!

O δεύτερος τελικός δεν έληξε ποτέ, καθώς η Καζαμπλάνκα αποχώρησε, όταν δεν της μέτρησαν γκολ που πέτυχε.

Συγκεκριμένα, με την Εσπεράνς να προηγείται 1-0, η Καζαμπλάνκα ισοφάρισε σε 1-1 στο 58ο λεπτό. Όμως, ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ, ως οφσάιντ, και, επιπλέον, δεν συμβουλεύτηκε το VAR, διότι το σύστημα ήταν εκτός λειτουργίας! Σημειώνεται πως οι διαιτητες γνώριζαν πως δεν υπήρχε VAR, αλλά οι παίκτες δεν ήταν ενήμεροι. Επίσης, στον πρώτο τελικό, τοι VAR λειτουργούσε κανονικά.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παίκτες και τεχνικό τιμ της Καζαμπλάνκα αποχώρησαν από το γήπεδο και, έπειτα από αναμονή μιας ώρας, ο διαιτητής διέκοψε οριστικά τον τελικό με την Εσπεράνς να είναι Πρωταθλήτρια Αφρικής, σε επίπεδο συλλόγων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή