Διαμαρτυρία φοιτητών κατά του FIFA Fan Fest στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας

Print Friendly, PDF & Email

Την αντίθεσή τους σε δραστηριότητες που αναμένεται να γίνουν ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου (FIFA Fan Fest) εξέφρασαν φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.

Περίπου 200 άτομα δημιούργησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον χώρο του πανεπιστημίου, θέλοντας να εκφράσουν την διαφωνία της με τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων στο χώρο για την προώθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τους φοιτητές θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στη λειτουργία του πανεπιστημίου, καθώς υπολογίζεται ότι στην περιοχή θα βρίσκονται καθημερινά περίπου 25.000 άτομα.

«Αποφασίσαμε σε μία ειρηνική διαμαρτυρία, καθώς όποτε προσπαθήσαμε να εκφράσουμε τις ενστάσεις μας για το FIFA Fan Fest εγγράφως, οι αιτήσεις μας απορρίπτονταν από τις ρώσικες αρχές χωρίς λόγο», αναφέρει τοποθέτηση των φοιτητών που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, η διαμαρτυρία των φοιτητών ήρθε λίγες μετά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί, με τους αρμόδιους φορείς να μην έχουν κάνει την παραμικρή ενέργεια για αλλαγή της τοποθεσίας του FIFA Fan Fest.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή