Δικαίωση για Νέα Ιωνία στο Διαιτητικό, την πληρώνει ο ΟΦΗ για Ογκμποε

Print Friendly, PDF & Email

Μία απόφαση που θα βοηθήσει σημαντικά τις ακαδημίες των ερασιτεχνικών ομάδων πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, καθώς έκανε δεκτή την προσφυγή της Νέας Ιωνίας, με την οποία ζητούσε χρήματα από τον ΟΦΗ για τον Μάριο Ογκμποε, επειδή ήταν η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Ο νεαρός επιθετικός που πλέον αγωνίζεται στη Σκωτία με τη φανέλα της Χάμιλτον είχε πάρει μεταγραφή από άλλη ερασιτεχνική ομάδα για τους Κρητικούς, όμως το Διαιτητικό Δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο παίκτης πήρε την ποδοσφαιρική του κατάρτιση στη Νέα Ιωνία.

Ετσι, ο ΟΦΗ πρέπει να καταβάλει στη Νέα Ιωνία το ποσό των 29.500 ευρώ, το οποίο προκύπτει βάσει της παρακάτω διάταξης από τον Κανονισμό Μετεγγραφών της ΕΠΟ:

«Οι Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οποιασδήποτε ερασιτεχνικής ομάδας, έχουν το δικαίωμα, ακόμη και χωρίς την συναίνεση της ομάδας τους, να συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια με Π.Α.Ε., με την προϋπόθεση ότι η Π.Α.Ε. έχει την υποχρέωση, άλλως δεν εκδίδεται δελτίο ιδιότητας από την ΕΠΟ, να καταβάλλει μέσω κατάθεσης στην ΕΠΟ, στην ομάδα για την κάλυψη των δαπανών κατάρτισης το χρηματικό ποσό των: α) τριάντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (35.500€) για Π.Α.Ε. Α΄ Εθνικής Κατηγορίας β) είκοσι εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (29.500€) για Π.Α.Ε. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας».

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος και για άλλες ερασιτεχνικές ομάδες να διεκδικήσουν στο μέλλον χρήματα από μετακινήσεις παικτών τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι που θα ενισχύσει τη δουλειά που γίνονται στις ακαδημίες.

Η ανακοίνωση της Νέας Ιωνίας:

«Με πρόσφατη απόφασή του το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δικαίωσε το σωματείο μας, «ΑΟ Νέας Ιωνίας», σε προσφυγή του κατά της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του σωματείου μας, που εκπροσωπήθηκε από το Νεοϊωνιώτη δικηγόρο Αθηνών Γεώργιο Τσοπανίδη, και υποχρεώνει την ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 να καταβάλει στο σωματείο μας αποζημίωση για την κατάρτιση ποδοσφαιριστή που είχαμε στο δυναμικό μας ως ερασιτέχνη (ΜΑΡΙΟΣ ΟΓΚΜΠΟΕ), ο οποίος και μεταγενέστερα έγινε επαγγελματίας με την μεταγραφή του στην ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 από άλλο ερασιτεχνικό σωματείο.

Η παραπάνω δικαστική απόφαση είναι πρωτοποριακή, καθώς αναγνωρίζει το δικαίωμα όλων των ερασιτεχνικών σωματείων που εκπαιδεύουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να λάβουν αποζημίωση για την εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή, όταν αυτός αποκτήσει την επαγγελματική του ιδιότητα με την μεταγραφή του σε κάποια ΠΑΕ.

Ο Α.Ο ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ευχαριστεί θερμά τον δικηγόρο κ. Γεώργιο Τσοπανίδη για την πολύτιμη συμβολή του ώστε να δικαιωθεί το σωματείο μας στην συγκεκριμένη υπόθεση».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή