Δικαστική ήττα Παλάσκα: Έκανε αγωγή ζητώντας 100.000 ευρώ και έγινε… καπνός!

Print Friendly, PDF & Email

Toν Ιούλιο του 2016 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Εμ. Παλάσκας, κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αγωγή αποζημιώσεως κατά του δημοσιογράφου Αθ. Μπλούνα λόγω δημοσιευμάτων στην ιστοσελίδα SoccerPlus και ειδικότερα της στήλης με το διακριτικό τίτλο «Ο Σφυγμός».

Ο Παλάσκας επικαλείται 36 δημοσιεύματα της ιστοσελίδας από 26/6/2015 έως 20/7/2016 και αναφέρει στην αγωγή του, μεταξύ άλλων, ότι τα επίδικα δημοσιεύματα «αφορούν το πρόσωπό του» και ότι χαρακτηρίζεται “ως τραμπάκουλας δηλαδή βλάκας και κουτοπόνηρος σύμφωνα με τον χαρακτήρα του γνωστού τραμπάκουλα από τις ταινίες του Χάρρυ Κλυν, γκρούεζας νοώντας ότι είμαι δολοπλόκος και διεφθαρμένος και μπιφτεκάς υπονοώντας ότι είμαι διπρόσωπος”.

Τα παραπάνω, όπως υποστηρίζει ο Παλάσκας στην αγωγή του, συνιστούν το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου και την προσβολή της προσωπικότητάς, της τιμής και της υπόληψής του.

Ο Παλάσκας, λοιπόν, προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια ζητώντας να του καταβάλει ο Μπλούνας το ποσό των 100.000 ευρώ, να διαταχθεί η καταχώρηση της αποφάσεων του δικαστηρίου στην ιστοσελίδα SoccerPlus και να απαγορευθεί στον Μπλούνα να ισχυρισθεί στο μέλλον οποιονδήποτε συκοφαντικό χαρακτηρισμό εναντίον του Παλάσκα.

Δικηγόρος του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας ήταν ο Κ. Νούσιος, ο οποίος έχει βρεθεί στα δικαστήρια υποστηρίζοντας αντίδικους των σημερινών διοικήσεων των ΕΠΣ Χαλκιδικής και Άρτας, την περίοδο του έντονου προεκλογικού ανταγωνισμού στην ΕΠΟ το 2016.

Θα περίμενε κανείς ότι ο θιγμένος και προσβεβλημένος Παλάσκας θα κατέθετε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 100 ημερών όλα τα αποδεικτικά μέσα και τα διαδικαστικά έγγραφα, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στη δίκη, την οποία ο ίδιος προκάλεσε.

Μάταια όμως… Ο Παλάσκας, παρότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, στη συνέχεια εξαφανίστηκε! Έγινε καπνός κατά το κοινώς λεγόμενον.

Δεν έλαβε μέρος στη δίκη, δικάστηκε ερήμην και η αγωγή του απορρίφθηκε, χωρίς το δικαστήριο να μπει στην ουσία.

Αντιθέτως ο Μπλούνας κατέθεσε τις προτάσεις και τα δικά του αποδεικτικά στοιχεία και συμμετείχε στη δίκη.

Όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης: “Ο ενάγων (σ.σ. Παλάσκας) δεν κατέθεσε έγγραφες προτάσεις, με συνέπεια να θεωρείται αυτός δικονομικά απών. Πρέπει, συνεπώς, να δικασθεί αυτός ερήμην, να απορριφθεί δε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 272 παρ. 1 ΚΠολΔ η αγωγή, καθώς επίσης να καταδικασθεί ο ενάγων λόγω της ήττας του (αρ. 176, 191 παρ. 2 ΚΠολΔ) στα δικαστικά έξοδα του εναγομένου (σ.σ. του Μπλούνα) κατόπιν νομίμου αιτήματος που υποβάλλεται με τις εμπροθέσμως κατατεθειμένες προτάσεις του, αφού ληφθεί υπόψη το αγωγικό αίτημα, ύψους 100.000 ευρώ, όπως ειδικότερα ορίζεται στο διατακτικό.”

Με βάση την απόφαση επιβάλλονται σε βάρος του Παλάσκα τα δικαστικά έξοδα του Μπλούνα τα οποία ορίζονται στο ποσό των 1.300 ευρώ,

Εμείς, ως SoccerPlus, ελπίζουμε, μιας κι έχει ανοίξει σχετική συζήτηση στην Καρδίτσα, τα δικαστικά έξοδα του Παλάσκα για την συγκεκριμένη αγωγή να βαρύνουν τον ίδιο και όχι τα σωματεία της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Θυμίζουμε τέλος, ότι αυτή είναι η δεύτερη δικαστική ήττα του Παλάσκα. Είχε προηγηθεί η αθώωση του δημοσιογράφου Κ. Θωμαϊδη στον οποίο είχε υποβάλλει μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση». Διαβάστε γι’ αυτήν την υπόθεση ΕΔΩ

Ακολουθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή