Έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός, διπλό με ανατροπή (3-1) στην Κέρκυρα

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 την Κασσιόπη υπό καταρρακτώδη βροχή και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» οι Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Μάριν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γρομητσάρης άνοιξε το σκορ για τους Φαίακες στο πρώτο μέρος.

Η Κασσιόπη αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό ανοίγοντας το σκορ με τον Γρομητσάρη στο 16′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με μεγάλη ευκαιρία του Φορτούνη στο 26′, ωστόσο οι Επτανήσιοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-0 στο 37′ όταν ο Παμλίδης ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή έκανε το πλασέ, αλλά ο Προτό έσωσε σωτήρια.

Ο Τάκης Λεμονής αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 από 4-2-3-1 φέρνοντας από τον πάγκο τους Μάριν, Τζούρτζεβιτς αντί των Ταχτσίδη και Πάρντο αντίστοιχα.

Οι αλλαγές του τεχνικού του Ολυμπιακού έπιασαν τόπο άμεσα αφού ο Σισέ ισοφάρισε σε 1-1 στο 46′, εξ επαφής σε κενή εστία ύστερα από κεφαλιά του Μποτία που βρήκε το δοκάρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και απείλησαν εκ νέου με τον Σεμπά στο 55′, ενώ στο 58′ ο Ρομαό σημάδεψε το δοκάρι σε κλασικό τετ α τετ.

Το γκολ φαινόταν ότι ερχόταν, στο 65′ ο Γιαννακόπουλος έσωσε κεφαλιά του Μάριν, όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Τζούρτζεβιτς με βολέ στην κίνηση διαμόρφωσε το 1-2.

Πριν οι γηπεδούχοι προλάβουν να συνέλθουν έγινε και το 1-3 με πλασέ του Μάριν του 68′. Η Κασσιόπη προσπάθησε να αντιδράσει και στο 69′ ο Ντιόγκο βρέθηκε απέναντι από τον Προτό, όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τελικά σε μία πολύτιμη νίκη που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας με 23 βαθμούς. Αντίθετα η Κασσιόπη υποχώρησε στην 15η θέση.

Η Βαθμολογία
Ολυμπιακός 23
ΠΑΟΚ 22
Ατρόμητο 21
ΑΕΚ 21
Ξάνθη 17
Πανιώνιος 16
Αστέρας Τρίπολης 15
Παναθηναϊκός 15
ΠΑΣ Γιάννινα 15
Λεβαδειακός 15
Λαμία 14
Παναιτωλικός 13
ΑΕΛ 13
Απόλλων 11
Κασσιόπη 11
Πλατανιάς 6
* ΑΕΚ και Πλατανιάς έχουν ένα ματς λιγότερο, παίζουν τη Δευτέρα (27/11) στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή