Δούρου: «Είναι μια ξεχωριστή μέρα, ένα σπουδαίο έργο για τον ελληνικό αθλητισμό»

Print Friendly, PDF & Email

«Επεσαν» οι υπογραφές για την χρηματοδότηση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από την Περιφέρεια με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

Οι υπογραφές για την προγραμματική σύμβαση των 20 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για την Αγιά Σοφιά έπεσαν και η Ρένα Δούρου δήλωσε περήφανη για αυτή την εξέλιξη καθώς προχωράει ένα έργο σημαντικό όχι μόνο για τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά για όλο τον ελληνικό αθλητισμό.

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στις δηλώσεις της στάθηκε στη σημασία του έργου για τον ελληνικό αθλητισμό.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Χρειάστηκαν τρία και πλέον έτη για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία και αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού σωματείου της ΑΕΚ, τους διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τους επικεφαλής των τμημάτων. Η Περιφέρεια Αττικής κάνει ένα σπουδαίο έργο όχι μόνο για τη Φιλαδέλφεια, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό. Για πρώτη φορά μπήκαν καινούργιοι όροι και καινούργιες προϋποθέσεις, όπου οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού σωματείου τους σεβάστηκαν και τους ακολούθησαν»

H περιφερειάρχης πρόσθεσε: «Μιλάμε για όρους και προϋποθέσεις που είχαν προτεραιότητα τη διαφάνεια των διαδικασιών, τη νομιμότητα και κυρίως το δημόσιο συμφέρον. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε για την αθλητική ανάπτυξη της Περιφέρειας ολόκληρης με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Τα τελευταία τέσσερα έτη μιλάμε για 140 έργα, εγκαταστάσεις 217 εκατ. ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, το 10% του τεχνικού προγράμματος ουσιαστικά. Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενη και περήφανη».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή