Δρόσος: Καθεστώς σκοτεινής οικονομικής διαχείρισης σε βάρος του ποδοσφαίρου

Print Friendly, PDF & Email

Για καθεστώς σκοτεινής οικονομικής διαχείρισης σε βάρος του ποδοσφαίρου μίλησε ο πρόεδρος της ΠΔΕ/ΕΠΟ στη ΓΣ της ομοσπονδίας

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Το Τράβελ Πλαν πήρε 20 εκάτ. ευρώ έως το 2010 – 2016. Η ουσία είναι ότι εκχώρησε τις απαιτήσεις στην Εθνική Φάκτορ και 54 φορές ενημέρωσε την ΕΠΟ για το πού πρέπει να μπαίνουν τα χρήματα. Φτάσαμε μέχρι τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης γι’ αυτό το θέμα.

Υπήρξε διαχείριση εισιτηρίων 3 εκάτ. ευρώ τα οποία δεν λέει κανείς ότι φαγώθηκαν αλλά ότι χάθηκαν.

Γίνονταν τεράστια έξοδα μετακινήσεων χωρίς διαγωνισμό. Υπάλληλος με μισθό άνω των 8 χιλ. ευρώ έπαιρνε μεγάλα πόσα ως υπερωρίες.

Υπάρχει ένα εκάτ. ευρώ ανείσπρακτων απαιτήσεων

Η μεγαλύτερη προσβολή του ποδοσφαίρου είναι οι παρακολουθήσεις. Κάναμε μήνυση κατ’ αγνώστων. Σε εκτεταμένη έρευνα που έκανε η κρατική ασφάλεια κατασχέθηκε υλικό παρακολούθησης.

Για την κάρτα υγείας από πολλές ΕΠΣ ακούσαμε ότι κακώς παρασταθήκαμε ως πολιτική αγωγή. Στο ποινικό κομμάτι της δίκης διακυβεύονται 13 εκάτ. ευρώ και η pc systems ζητάει από την ΕΠΟ δέκα εκατομμύρια ευρώ αλλά δεν πιστεύω ότι θα τα πάρει. Δεν είχαμε περιθώριο να μην ασκήσουμε πολιτική αγώγη. Από τα 23 πρόσωπα που κατηγορούνται ασκήσαμε πολιτική αγωγή μόνο για τα 11. Δεν θέλουμε να μπει κανένας φυλακή.

Για τη διαιτησία στη χρονιά που πέρασε τη διαχειρίστηκε η FIFA. H Σούπερ Λίγκα πλήρωσε πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Το σωστό είναι να πληρώνει η ΕΠΟ τους διαιτητές. Πως ήξεραν οι επίδοξοι δολοφόνοι το σπίτι του Μπίκα; Λίγες ημέρες πριν είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες στις εφημερίδες. Το VAR (video assistance referee) ελπίζω να διορθώσει κάποια πράγματα.

Όσον αφορά στα «στημένα ματς» ήρθαν συνολικά 39 φάκελοι. Τέσσερις αφορούν αγώνες της Σούπερ Λιγκ, πέντε του κυπέλλου και οι υπόλοιποι για Φούτμπολ Λιγκ. Το εντυπωσιακό είναι η συχνότητα που εμφανίζονται κάποιες ομάδες.

Όταν ανέλαβα παρατήρησα ότι δεν έμπαιναν παρατηρητές στους αγώνες από Ενώσεις όπως των Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Γρεβενών, Αιτωλοακαρνανίας και άλλων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή