Αρχική Διαιτησία Master REF “Δύο σοβαρά λάθη από τον Σιδηρόπουλο, το τελικό αποτέλεσμα έσωσε τον Σέζο”

“Δύο σοβαρά λάθη από τον Σιδηρόπουλο, το τελικό αποτέλεσμα έσωσε τον Σέζο”

Δύσκολες αποφάσεις κλήθηκε να πάρει στα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής η πλειοψηφία των διαιτητών, σύμφωνα με τους κριτές του Master Ref, Ναούμ Μιντιούρη, Ηρακλή Τσίκινη και Κώστα Ακρίδα.

Ο κ. Μιντιούρης, θωρεί ότι ο Παπαπέτρου είχε μια καλή διαιτησία στη Λάρισα και σωστά υπέδειξε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ.

Στη Λιβαδειά, σύμφωνα με τον κ. Τσίκινη, ο Σιδηρόπουλος, υπέπεσε σε δύο σοβαρά λάθη, με την ακύρωση του τέρματος του Μαρκόφσκι ως επιθετικό φάουλ και την αυστηρή αποβολή του Κάργα.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη, ο Σέζος, όπως τόνισε ο κ. Ακρίδας, ήταν τυχερός που ο Άρης κέρδισε το παιχνίδι, καθώς είχε αρκετές λάθος υποδείξεις σε βάρος των “κιτρινόμαυρων”.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 2-1, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

“Γενικά έκανε μια καλή διαιτησία ο Παπαπέτρου, σε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στο 29′ ο Κούνιτς γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Αστέρα και δέχεται μαρκάρισμα από τον Μουνάφο ο οποίος τοποθετεί το πόδι του στην κίνηση του ποδοσφαιριστή της Λάρισας με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος. Σωστά καταλογίστηκε πέναλτι από τον διαιτητή, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση τριών μέτρων από τη φάση και με πολύ καθαρό οπτικό πεδίο.

Στο 72′ στη φάση που διαμαρτύρεται ο Αστέρας για πέναλτι του Μπέρτου στον Μανιά, λόγω του συνωστισμού των ποδοσφαιριστών στην περιοχή της Λάρισας, ο διαιτητής δεν ήταν δυνατόν να διακρίνει το κράτημα του χεριού του Μανιά, από τον Μπέρτο.

Ωστόσο, φάνηκε ότι ο παίκτης της ομάδας της Τρίπολης δεν παρεμποδίστηκε τη στιγμή που σούταρε την μπάλα η οποία στη συνέχεια αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Πολύ δύσκολη φάση για τον διαιτητή, που πιστεύω ότι αν την έβλεπε θα είχε καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Αστέρα”.

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2, Διαιτητής: Ευαγγέλου, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

“Ο Ευαγγέλου είχε μια διαιτησία χωρίς προβλήματα και χωρίς καμία διαμαρτυρία από τις δύο ομάδες. Ούτε και για την επίμαχη φάση του 69′.

Στο 25′ σε σουτ του του Σάκχοφ η μπάλα βρήκε περισσότερο τον ώμο παρά το χέρι του Αλμέιδα και σωστά ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι.

Στο 69′ στη διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή της Ξάνθης, ανάμεσα στον Κασάδο και τον Ακπόμ, σε μια πολύ δύσκολη φάση, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων φαίνεται να κρατάει το χέρι του επιθετικού του ΠΑΟΚ και να τον ρίχνει στο έδαφος. Ο τρόπος που αυτός έπεσε, ίσως να ξεγέλασε τον διαιτητή και δεν αντιλήφθηκε ότι υπήρχε παράβαση πέναλτι.

Στο 70′ κακώς ο α’ βοηθός σταμάτησε την επίθεση του ΠΑΟΚ με τον Πέλκα, αφού ο παίκτης του ‘δικεφάλου’ βρίσκονταν σε κανονική θέση”.

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Στο 28′ σωστά ακυρώνεται από τον α’ βοηθό ως οφσάιντ το γκολ του Λεβαδειακού με τον Μαρκόφσκι.

Στο 44′ υπάρχει μια δύσκολη φάση που ακυρώνεται ξανά γκολ του Μαρκόφσκι, από τον Σιδηρόπουλο αυτή τη φορά, ως επιθετικό φάουλ. Είναι μια δύσκολη φάση που δε φαίνεται από το βίντεο αν έχει σπρώξει με το χέρι του ο παίκτης του Λεβαδειακού η όχι και αν αυτή η επαφή που φαίνεται να υπάρχει, θεωρείται φάουλ. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάτι και κακώς ακυρώθηκε το γκολ.

Στο 50′ η δεύτερη κίτρινη κάρτα που δείχνει στον Κάργα είναι αυστηρή, αν και είναι πεντακάθαρο το φάουλ που κάνει ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ στον Μαρκόφσκι στο κέντρο του γηπέδου”.

Βαθμολογία: 8,10

Αγώνας: Άρης-ΟΦΗ 3-1, Διαιτητής: Σέζος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Ο διαιτητής στάθηκε τυχερός που ο Άρης κέρδισε τον αγώνα και δεν είχαμε περαιτέρω γεγονότα.

Στο 41′ έδωσε φάουλ υπέρ του Άρη έξω από την περιοχή για χέρι. Δεν υπάρχει παράβαση καθώς το σουτ έγινε από το ένα μέτρο και είναι ακούσιο. Κακώς έδωσε το φάουλ.

Με την εκτέλεση του φάουλ από τον Γιουνές γίνεται πέναλτι υπέρ του Άρη, καθώς το χέρι του Νάστου ήταν τεντωμένο. Ωστόσο, δεν υπάρχει κίτρινη κάρτα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, δεν σφυρίζεται διπλό πέναλτι για τον Άρη. Από εκτέλεση κόρνερ ο αμυντικός του ΟΦΗ, πιάνει από τη μέση αντίπαλό του και τον ρίχνει με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Την ίδια ώρα η μπάλα φτάνει σε άλλον επιθετικό του Άρη ο οποίος ανατρέπεται χωρίς να δοθεί ούτε σε αυτήν την παράβαση, πέναλτι.

Από εκείνο το σημείο μέχρι και το 60′ ο διαιτητής ήταν χαμένος μέσα στο γήπεδο. Έχασε τον έλεγχο του ματς.

Στο 47′ δεν δόθηκε καθαρό κόρνερ υπέρ του Άρη.

Στο 48′ πάλι από εκτέλεση κόρνερ ο Ποτουρίδης, πιάνει από τη μέση επιθετικό και τον βγάζει εκτός φάσης. Είναι πέναλτι που δεν δόθηκε.

Στο 82′ μετά από σέντρα παίκτη του Άρη, πάλι ο Ποτουρίδης, πιάνει αντίπαλο από τον λαιμό και τον ρίχνει κάτω, βγάζοντάς τον εκτός τροχιάς της μπάλας. Καθαρό πέναλτι που δεν σφυρίχτηκε”.

Βαθμολογία: 7,50

Αγώνας: ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-0, Διαιτητής: Φωτιάς, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

“Εύκολο απόγευμα για τον Φωτιά. Ήταν πολύ καλός, έτρεξε το παιχνίδι και το άφησε να εξελιχθεί. Έδειξε μόνο μια κίτρινη κάρτα και γενικά πέρασε απαρατήρητος. Τα μοναδικά λάθη έγιναν από τον α’ βοηθό.

Στο 22′ υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Λιφάγια, ο οποίος καλύπτεται έστω και οριακά.

Στο 39′ ο Γαλανόπουλος σουτάρει, η μπάλα βρίσκει πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι του αμυντικού του Παναιτωλικού. Σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι και δεν δόθηκε παράβαση υπέρ της ΑΕΚ.

Στο 43′ γίνεται ένα ακόμη πιο σοβαρό λάθος από τον α’ βοηθό. Ο Λιβάγια είναι κάτω από το κέντρο και καλύπτεται από έναν αμυντικό, οπότε δεν υπάρχει οφσάιντ.

Στο 80′ σωστά ακυρώνεται το γκολ της ΑΕΚ με τον Μπογέ ως οφσάιντ, από τον β’ βοηθό”.

Βαθμολογία: 8,50

Αγώνας: Λαμία-Πανιώνιος 1-0, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Με λάθη στην εφαρμογή των κανονισμών η διαιτησία του Κουτσιαύτη, χωρίς όμως να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο 41′ σωστά υποδεικνύεται πέναλτι υπέρ του Ντουρμισάι, αφού ο Καρυπίδης τον πιάνει από τον ώμο και τον ανατρέπει”.

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1, Διαιτητής: Γκεστράνιους, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

“Καλός ο Φινλανδός, με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, δεν έδωσε δύο φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού έξω από την περιοχή του Ατρομήτου. Λάθη που για την κλάση του είναι σοβαρά.

Στο 57′ ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός όμως, δεν υπάρχει κάτι.

Στο 62′ δεν δόθηκε καθαρό φάουλ στον Φορτούνη έξω από την περιοχή του Ατρομήτου.

Στο 70′ ο Χασάν υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ο Χασάν.

Στο 77′ δεν δόθηκε φάουλ στον Ποντένσε και πάλι έξω από την περιοχή του Ατρομήτου”.

Βαθμολογιά: 8,20

Exit mobile version