Αρχική Super League 1 Δώνης: “Προτιμώ Grexit, θα είναι καλό μάθημα για τους παράγοντες”

Δώνης: “Προτιμώ Grexit, θα είναι καλό μάθημα για τους παράγοντες”

Υπέρ του Grexit, τάχθηκε ο Γιώργος Δώνης, καθώς θεωρεί ότι θα είναι “καλό μάθημα για τους παράγοντες, γιατί αυτοί ευθύνονται κατά κύριο λόγο”.

Επίσης, ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, πιστεύει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν επωφελήθηκε καθόλου από την κατάκτηση του Euro το 2004, αφού “υπάρχει ανομία και ο τρόπος που επιβάλλεται η δικαιοσύνη πάντα δημιουργεί αντιδράσεις. Είναι φαύλος κύκλος”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για το ενδεχόμενο του Grexit:

“Προτιμώ Grexit. Αλλιώς δεν βάζουμε μυαλό. Κανείς δεν σκέφτεται το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όποιος κι αν είναι, σκέφτεται το καλό της ομάδας του και της επιχείρησης του. Δεν εφαρμόζονται αυτά που πρέπει, που είναι πολύ απλά.

Θα είναι καλό μάθημα για τους παράγοντες, γιατί αυτοί ευθύνονται κατά κύριο λόγο. Επίσης και η ΕΠΟ που δεν κάνει τίποτα και δεν συνετίζει κανέναν και δεν επιβάλει πράγματα. Το αφήνουμε στο έλεος. Δεν κάνουμε βήματα προόδου.

Δεν επωφεληθήκαμε καθόλου από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Σκεφτείτε την διαφορά που έχει ο Έλληνας φίλαθλος όταν παίζει στο Champions League. Γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία μας στο γήπεδο.

Γιατί βλέπουμε τους παράγοντες να κάνουν όλη την ώρα δηλώσεις, χωρίς να τους σταματάει κανείς. Η δημοσιότητα ανήκει στους παίκτες και τους προπονητές. Όχι στους παράγοντες. Από εκεί ξεκινάει το κακό, καθώς ο παραγοντισμός στην Ελλάδα λειτουργεί σε άλλα πλαίσια. Ο κάθε παράγοντας δουλεύει για την επιχείρηση του και όχι για το ποδόσφαιρο.

Θεωρώ πως για τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ άδικο όταν τους συμβαίνει κάτι τέτοιο, να διακόπτεται ένας αγώνας, η να μην ξεκινάει. Όμως στην Ελλάδα όλα τα χρόνια υπάρχει ανομία και ο τρόπος που επιβάλλεται η δικαιοσύνη πάντα δημιουργεί αντιδράσεις. Είναι φαύλος κύκλος.

Πρέπει να περιοριστούν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Αν γινόντουσαν αυτά στο εξωτερικό θα είχε εφαρμοστεί ίση δικαιοσύνη για όλους. Κάνω πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και η φήμη μας είναι πολύ κακή, έχει επηρεαστεί ακόμη περισσότερο μετά από τις τελευταίες θλιβερές χρονιές. Είμαστε σε κίνδυνο”.

Exit mobile version