“Είμαι συγκρατημένος για το αν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα η συνάντηση της Τετάρτης”

Print Friendly, PDF & Email

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Αταίριαστοι” με αφορμή την επικείμενη συνάντηση των Big 4 την Τετάρτη σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση, ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως “δεν θα λυθούν τα πάντα αύριο, είναι όμως ένα πρώτο σημαντικό βήμα ότι πραγματοποιείται αυτή η συνάντηση και αν προκύψουν συμφωνίες θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Εγώ δεν είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε αστυνομικός. Κρατάω μικρό καλάθι. Είναι μια συνάντηση που συζητήθηκε αρκετά και δουλεύτηκε αρκετά. Ελπίζουμε ότι θα φέρει ένα πρώτο αποτέλεσμα. Αν με ρωτάτε αν μπορούμε να φέρουμε ένα φοβερό αποτέλεσμα, σας λέω πως είμαι πολύ συγκρατημένος. Η ενότητα και η συνεννόηση δεν παραγγέλνεται, αλλά καλλιεργείται. Η τοξικότητα μειώνει την ποιότητα και λειτουργεί αποτρεπτικά για το κοινό”.

Ο Υφυπουργός ρωτήθηκε για τις εμπρηστικές ανακοινώσεις πριν το κρίσιμο ραντεβού και παραδέχθηκε πως τέτοιες κινήσεις “δεν βοηθούν πριν από μία κορυφαία συνάντηση”.

Για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία την Τετάρτη, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως “Δεν θα σταματήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν τα καταλήξει κάπου η συνάντηση της Τετάρτης, ούτε το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μόνο αυτές οι τέσσερις ομάδες”.

Για το αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης που υπάρχει και σε μία σεζόν με αλλεπάλληλα ντέρμπι λόγω των πλέι οφ, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: “Γιατί να μην τελειώσει; Η επιδίωξή μας είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και κυρίως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ευθύνη ασφαλώς έχει και η SL1 και η ΕΠΟ”.

Σε ερώτηση για το αν το φετινό πρωτάθλημα είναι καθαρό, ο κ. Αυγενάκης δεν δίστασε να πει πως και φέτος “υπάρχουν προβλήματα”.

Για το αν είναι στο τραπέζι το ενδεχόμενο του GRexit, ο υφυπουργός Αθλητισμού παραδέχθηκε πως ίσως θα έπρεπε να το εξετάσει και από μόνο του ελληνικό ποδόσφαιρο ως λύση. “Μήπως πρέπει εμείς να αποχωρήσουμε εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο. Εξετάζουμε πάντως να καλλιεργήσουμε ένα πεδίο συνεννόησης”.

Για τη χρήση του VAR, τόνισε πως «έχουμε κάνει μια σειρά ενεργειών, όπως η καθιέρωση του VAR που είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Ξεκίνησε σωστά; Όχι. Υπεύθυνοι είναι αυτοί που ανέλαβαν να το εγκαταστήσουν και να εποπτεύσουν και να παρακολουθήσουν την λειτουργία του. Το κακό ξεκίνημα έδωσε αφορμή σε δικαστές να ρίξουν νερό στο μύλο. Όμως θέση μας όμως είναι ότι το VAR πρέπει να υπάρχει».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Αυγενάκης προανήγγειλε εξελίξεις στα κρούσματα βίας που σχετίζονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Και στα τρία περιστατικά βίας που έχουν καταγραφεί την τρέχουσα σεζόν η αστυνομία έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα και ανακοινώσεις ονομάτων”.

Σε ό,τι αφορά τέλος στις μετακινήσεις οπαδών, ο κ. Αυγενάκης επέμεινε πως μεμονωμένα θα γίνονται, ωστόσο οι οργανωμένες είναι ένα άλλο κεφάλαιο. “Είναι αυτονόητη η υποχρέωσή μας να έχουν όλες τις αποχρώσεις οι κερκίδες. Όταν απαγορεύεις κάτι αυτομάτως δημιουργείς γκρίζες ζώνες και μαύρες τρύπες”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή