”Είμαι υπέρ της συζήτησης για την εξεύρεση ενός νέου κανόνα για το οφσάιντ”

Print Friendly, PDF & Email

Κατά την άφιξή του στο Μπέλφαστ για την ετήσια γενική συνάντηση της International Football Association Board (IFAB), της αρμόδιας επιτροπής της FIFA για τις αλλαγές στους κανονισμούς, ο Τζιάνι Ινφαντίνο υπογράμμισε πως συμφωνεί με τον Αρσέν Βενγκέρ ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο κανονισμός του οφσάιντ.

Πρόσφατα ο Αρσέν Βενγκέρ, που έχει αναλάβει διευθυντή της FIFA στο κομμάτι βελτίωσης του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, είχε προτείνει να επανεξεταστεί το θέμα της εφαρμογής του οφσάιντ και να δίνεται ένα περιθώριο μεταξύ αμυνόμενου κι επιθετικού.

Συγκεκριμένα, ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ είχε τονίσει ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί πως καλύπτεται ο επιτιθέμενος σε περίπτωση που τουλάχιστον ένα σημείο του σώματός του, με το οποίο μπορεί να σκοράρει, είναι στην ίδια ευθεία ή πίσω από τον τελευταίο αμυντικό.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μίλησε στο ESPN, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Η συζήτηση που υπάρχει για το οφσάιντ είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε και προσωπικά είμαι σίγουρα υπέρ της συζήτησης για την εξεύρεση ενός νέου κανόνα για το οφσάιντ, για να δούμε αν μπορεί να βοηθήσει, γιατί πιστεύω πως το ζήτημα είναι περισσότερο θέμα κατανόησης. Μερικές από τις αποφάσεις είναι πολύ οριακές και είναι δύσκολο για τους ανθρώπους που το εξετάζουν να δουν αν είναι οφσάιντ».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή